Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Antioxidanter: Får du de rigtige?

Der er ingen tvivl om, at antioxidanter kan være nyttige, men der er modstridende beviser for, hvor godt de virker som enkeltstående næringsstoffer. Ny forskning viser nu, at specifikke kombinationer af flere antioxidanter kan være nøglen til sundhed, specielt i kredsløbet.

Der har været en del forvirring om, hvor effektive og sundhedsfremmende antioxidanterne er. Usikkerhed kan til dels skyldes forsøg med enkeltstående "svage" antioxidanter som C- og E-vitamin (specifikt alfa-tocoferol), som begge bliver inaktive, når de har neutraliseret skadelige frie radikaler - en proces, som medvirker til at beskytte kroppens raske celler.

Co-enzym Q10 er derimod en stærk antioxidant, som også kan genetablere iltet, inaktivt C- og E-vitamin som aktivt fungerende antioxidanter. Dette er det såkaldte antioxidante netværk, hvor en nøgle-antioxidant, f.eks. Co-Q10, kombineres med andre antioxidanter, f.eks. C- og E-vitamin, for at sikre større effekt.

Det dobbeltblindede, randomiserede forsøg omfattede 70 voksne med forskellige risikofaktorer for kredsløbssygdomme. Én gruppe fik placebo, mens den anden fik en daglig kombination af C-vitamin (1.000 mg), E-vitamin (400 I.E.), Co-Q10 (120 mg) og selen (200 mikrogram) i en periode på seks måneder.

Efter de seks måneder kunne man hos den gruppe, der havde fået antioxidant-kombinationen, iagttage en statistisk signifikant reduktion af det systoliske blodtryk (fra 145 til 136) og det diastoliske blodtryk, samt en betydelig forbedring af arterierne. Blodsukkerniveauet blev også markant forbed­ret, og det samme gjaldt blodets indhold af det "gode" HDL-kolesterol.

Derimod oplevede placebogruppen ikke nogen signifikant ændring i parametrene. Dermed fastslog man, at kombinationen af flere forskellige antioxidanter gav forbedringer, som kunne have en betydelig indvirkning på kredsløbet og den generelle sundhedstilstand.

Hvis du tager tilskud af antioxidanter, er det derfor vigtigt, at du spiser stærke antioxidanter som Co-Q10 eller Alfa-liponsyre. Sidstnævnte kan - på stort set samme måde som Co-Q10 - omdanne og genoprette funktionen i andre antioxidanter, som bliver inaktive efter neutralisering af frie radikaler. Andre stærke antioxidanter, som kan anbefales som tilskud, er resveratrol, vindruekerneekstrakt og granatæbleekstrakt (standardiseret til 30-40 % punicalaginer).

Læs også:
Super Q10 kapsler
Co-enzym Q10-kapsler
Co-enzym Q10
Mega C vitamin
Ti ting, du kan kurere med C-vitamin
Mega C-vitamin og diabetes
Resveratrol og forskellige sygdomme
Resveratrol - det mest effektive og udforskede plantestof til beskyttelse af dit helbred
Rødvins Resveratrol Complex kapsler og "det franske paradoks"
ActiVin® er en multihelbreder
ActiVin® - stærkere end C, E og betacaroten
ActiVin® - den stærke antioxidant!
Pomegranat Complex granatæble-ekstrakt
Granatæble forebygger svulster i lungerne

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012