Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Depression - perikon - NY UNDERSØGELSE

I alt 12 placebo-kontrollede undersøgelser med perikonekstrakt blev gennemgået, og de fleste havde positive resultater mht. dets antidepressive virkninger. Tre supplerende undersøgelser, som sammenlignede perikons virkning med syntetiske antidepressiver resulterede i lignende reduktioner af depressive symptomer med ekstrakten, selv om de sammenlignede medikamenter ikke doseredes i sammenlignelige doser. Der er endnu ikke blevet publiceret undersøgelser af alvorligt depressive patienter. De fleste undersøgelser har metodiske fejl, og yderligere undersøgelser er påkrævet. Dosis er almindeligvis ca. 900 mg perikon taget i tre 250-300 mg tabletter. Perikon har en positiv bivirkningsprofil og kan være gavnlig i lette til moderate depressioner. Perikon ekstrakt anbefales ikke i komplicerede depressive tilfælde, herunder modstand mod behandling, selvmordstendenser, vrangforestillinger og alvorlig nedtrykthed.
(Controlled Clinical Trials of Hypericum Extracts in Depressed Patients - An Overview, Volz, H.-P., Pharmacopsychiat., 1997, a-o).

Når perikon skal være virksom, naturlig og prisgunstig!

Update september 2000: Det anerkendte britiske tidsskrift British Medical Journal
offentliggjorde i sit nummer af d. 2. september 2000 resultatet af en stor tysk undersøgelse af perikons virkning på milde til middelsvære depressioner.
I undersøgelsen deltog 324 personer fordelt på 40 klinikker. Forskerne sammenlignede perikons virkning med det antidepressive middel imipramin og kunne som konklusion konstatere, at perikon er ligeså effektivt som imipramin til behandling af milde til middelsvære depressioner. Undersøgelsen viste også, at der er langt færre bivirkninger ved perikon end ved imipramin.
Undersøgelsesleder: Prof. dr. Helmut Woelk, Klinik für Psychiatrie und Pskykotherapie, Akademisches Lehrkrankenhaus der Universität Giessen.

Læs mere om imipramin's bivirkninger: www.lk-online.dk. Søgeord: tricykliske antidepressiva

Health News 2000

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012