Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Alzheimers - ny behandling?

Computerbillede af den vertikale sektion af en sund hjerne (til venstre) og af en hjerne, angrebet af Alzheimers (til højre). Man bemærker reduktionen af den grå substans.Hidtil har der ikke været noget at stille op
 imod den frygtede lidelse, Alzheimers syge, som primært rammer ældre over 65 år, men forskere i New York og Boston har fundet en mulig behandling. Ekstrakt af ginkgo biloba, et velkendt naturmiddel, kan ifølge en ny undersøgelse bremse og i nogle tilfælde vende den gradvise forværring af hukommelsen og andre hjernefunktioner, som opstår i kølvandet på sygdommen.
Resultaterne er baseret på en undersøgelse af 300 patienter, som led af enten middelsvær Alzheimers syge eller kredsløbsbetinget hukommelsessvigt. Personerne blev inddelt i to grupper, hvoraf den ene fik ginkgo biloba-tabletter tre gange daglig, og den anden fik identiske tabletter med inaktivt snydestof (placebo).
Knap en tredjedel af patienterne i ginkgo biloba-gruppen viste tydelige tegn på fremskridt. De havde lettere ved at huske datoer samt navne på familiemedlemmer. Hos i alt halvdelen af de personer, der fik ginkgo biloba, var der ikke tegn på forbedret hukommelse, men omvendt var deres tilstand ikke blevet forværret i den periode, hvor de fik ekstrakt, hvilket tyder på, at ginkgo biloba har en bremsende effekt på hukommelsestab.
Undersøgelsen, som er offentliggjort i den amerikanske lægeforenings tidsskrift, Journal of the American Medical Association (JAMA), strakte sig over et år. Forsøgsdeltagerne blev evalueret efter henholdsvis 12, 26 og 52 uger, og der var ingen tegn på bivirkninger hos dem, der fik behandling med ginkgo biloba.
 

Health News 1998

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012