Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Proteiner og sport

Man kan sondre mellem præparater, der sigter på opbygningen af muskelmassen; det er proteintilskud, der bl.a. bruges af bodybuildere; og præparater, der giver øget energi og mæthed, dels på kort, dels på langt sigt.

Proteintilskud
Der findes i dag flere forskellige typer proteintilskud, de fleste er fremstillet efter formler, der imødekommer bodybuilderes og andre atleters behov; men proteiner spiller også en væsentlig rolle for energi og slankning/vægtøgning.

Foruden bodybuildere og sportsfolk er proteintilskud nyttige for mennesker, der lever af ulødig kost (meget fedt og sukker), og for ældre, især når appetitten svigter.

Til disse anbefales Plus 52 (mælkeprotein). Det er en helsemæssig fordel, at proteinerne er purinfrie. Purin er en kemisk forbindelse, beslægtet med bl.a. urinsyre og coffein; det virker belastende på nyrerne og har en negativ indflydelse på gigtpatienter.

Hvornår skal man tage proteintilskud?
Kvælstofstrømmen er maksimal 2-5 timer efter træning/fysisk arbejde, og aminosyrerne skal nå frem til blodstrømmen inden for dette tidsrum. Af denne grund får man den bedste udnyttelse af sit proteintilskud, hvis man tager det såvel et par timer før som et par timer efter træningen, evt. også under træningen. Bemærk, at proteiner ikke er "benzin" for kroppen, dvs. de skal ikke primært give energi, proteiner er musklernes "byggesten", og de skal være til rådighed, når musklerne er parate til at blive genopbygget, altså primært efter træningen.

Det anbefales stærkt at tage proteintilskud sammen med et måltid for at opnå optimal optagelse.

Da en meget proteinrig kost stiller særlige krav til fordøjelsesapparatet og giver ofte oppustethed, kan det anbefales at tage PB Complex tabletter (med pepsin og betainklorid), sammen med proteinrige måltider. Proteiner giver også lever og nyrer ekstra arbejde, samtidig med at organismen har et større tab af calcium og vand. Af denne grund er det tilrådeligt at drikke mindst 10-12 glas vand daglig for at holde nyrer og lever rene.

Proteintilskuddene i denne bog kan indgå i trænings- og helseprogrammer, der har et af disse formål: forøgelse og formning af muskelmassen, slankning og vægtøgning.

Energitilskud
Hurtig energi op til træning eller konkurrence (virkning inden for 30 minutter) fås af Amazing kapsler eller pulver og Guarana kapsler eller tonikum. Følg vejledningen på emballagen, så dopingsrisiko undgås! Anbefales kan også energidrikken Sport Action.
Langsigtet energiopbygning opnås - sammen med en lødig og afbalanceret kost - ved anvendelse af specielle kosttilskud med dokumenteret energiforbedrende virkning som Kreatin Victory kapsler og pulver, vitaminer og mineraler med energiurter i kostforsikringspræparatet Maximum, Ginseng G1000 kapsler og tonikum og Schizandra kapsler og tonikum.

Sportsskader
Skader på ledbånd, ledkapsler, sener og muskelvæv mv. behandles med Brusk-Lenk pulver. Ved muskelinfiltrationer, muskelømhed o.lign. er Dragebalsam og Japansk Pebermyntesalve velegnet.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012