Kosttilskud Sund kost og livsstil

Grønkål Complex pulver – så sikrer du dig mod bakterier og virus

Et stigende antal danskere bliver ramt af sygdom, fordi vi glemmer at skylle salat og krydderurter fra særligt de eksotiske lande.

Fødevareinstituttet undersøgte i 2013, hvor stor effekt det har at skylle salat og krydderurter. Forekomsten af bakterier kan reduceres med 70-80 % ved at rense grønsagerne korrekt. Nye tal fra Fødevarestyrelsen viser, at hvert 20. parti af udenlandske salathoveder er forurenet med den frygtede salmonella-bakterie. Og hvert år bliver flere og flere syge af bakterier og virus på grønsager, hvoraf de fleste tilfælde kunne være undgået med simpelt postevand.

”Faktisk kan vi ikke endeligt sige, hvor meget det hjælper på virusbefængte grønsager at skylle dem. Desværre ved vi også, at det kun kræver meget lidt virus at forårsage eksempelvis Roskilde-syge,” lyder det fra Fødevarestyrelsen. Fra 2010 til 2012 blev ca. 500 danskere syge af bakterier eller virus i grønsager og krydderurter. ”Men tallet er formentlig langt højere. Ifølge Statens Serum Institut hører vi kun om hvert 10. tilfælde af salmonella. Resten bliver ikke meldt til sundhedsvæsenet,”.

Ud over de 500 kendte sygdomstilfælde fra salater og krydderurter blev yderligere 300 syge på grund af frugt fra 2010 til 2012. Hele 31 gange i samme periode blev grønsager og krydderurter tilbageholdt på grund af bakterier. Sygdomme fra forurenet frugt og grønt giver typisk mavesmerter, kvalme, opkastninger, diarre og måske feber. Symptomerne kommer 1-2 dage efter, at man har spist inficeret mad, oplyser Fødevarestyrelsen i sit kampagnemateriale.

Problemet med bakteriefyldte og forurenede grønsager kan nemt undgå med Økologisk Grønkål Complex pulver fra Natur-Drogeriet A/S – frysetørret økologisk grønkål i en lækker kombination med økologisk persille.

Læs også
Grønkål – en superfødevare
Grønkål – hvorfor er det så sundt?
Top 20 fødevarer til langsom aldring
Energi gennem kosten
Sekundære plantestoffer – hvad findes hvor?
Bakterier og toksiner – og de sygdomme, de fremkalder
Sildeorm – en undervurderet fjende i vores mad
Julia Vøldans syn på sundhed og sygdom
A. O. Hansen: Diæt nr. 11
Fødevareinstituttet leverer de ubekvemme sandheder