Knogleskørhed Naturmidler

Knogleskørhed? Prøv østersskaller…

Knogleskørhed (osteoporose) er den mest udbredte knoglesygdom i verden, og i de vesteuropæiske lande rammer den ca. 10 % af befolkningen.

Kvinderne er denne sygdoms foretrukne mål, og undersøgelser viser, at 4-5 % af alle kvinder træder ind i “farezonen”, når de nærmer sig de 50. Denne procentdel stiger yderligere med alderen, og når 30 % ved 60-års alderen og hele 50 % ved 70-års alderen.

Knogleskørhed er karakteriseret af en reduktion af knoglernes masse og tykkelse. Dette tab af knoglemasse nedsætter knoglernes mekaniske modstandskraft, hvilket kan føre til knoglebrud selv ved ganske små læsioner. De mest typiske eksempler er brud på rygsøjle, lårben, håndled, overarm og bækken. Hos disse patienter, der ofte har stærke smerter og får varige men, er dødeligheden 12-20 % højere end i den øvrige befolkning med samme alder og sociale status.

Dette viser tydeligt nødvendigheden af en tidlig diagnose og en rettidig behandling. Et fundamentalt punkt i kampen mod denne sygdom er kosten og indtagelse af fødemidler og kosttilskud, som er rige på calcium. En god kilde er mælk og mælkeprodukter, men relevante mængder calcium findes også i grønsager, grønne blade, i småfisk som sardiner (når man spiser benene med), i citrusfrugter, ærter og tørrede bønner.

Et uovertruffent, calciumrigt kosttilskud er Natur-Drogeriets Østersskal kapsler, lavet af rensede, soltørrede østersskaller, en af de rigeste naturlige kilder for organisk calcium. Natur-Drogeriets østersskal kapsler anbefales ikke alene midaldrende og ældre (især kvinder); også gravide kan have glæde af dette præparat til forebyggelse af calciummangel. Endelig skal det understreges, at fysisk aktivitet ligeledes har betydning for bevarelsen af knoglemassen, selv om det ikke er muligt nøjagtigt at bestemme, hvilke belastninger der er nødvendige for at opnå positive resultater, men en daglig spadseretur på en halvtime, gerne bærende på et par fyldte indkøbstasker, vil bestemt være en hjælp for de fleste.

Natur-Drogeriets Østersskal kapsler forhandles af helsekostforretninger og Matas.

Læs også
Knogleskørhed: Forebyggelse og behandling
Calciumtilskud og knogleskørhed hos kvinder
Multivitaminer giver ældre bedre knogler
Knogleskørhed: Magnesium er et must
Calciumtilskud og knogleskørhed hos kvinder
Generation 65+ – sund med målrettet kost?
Strålebehandling kan skade knoglerne