Søvn

Sov længe og bliv sund!

Seks timers søvn er det minimale, men hvis man kan, bør man snue videre – den forventede levetid er længere for dem, der har sovet ud.

Så lad være med at sidde og se den sene film i tv – gå hellere i seng og sov. For lidt nattesøvn gør dig nemlig ikke kun irritabel og ukoncentreret: Eksperter har påvist en sammenhæng mellem kronisk søvnmangel og sygdomme som diabetes og forhøjet blodtryk. Også immunforsvaret lider under mangel på søvn.

Britiske forskere lod i en uge en række testpersoner sove, som de ville. I gennemsnit vågnede de efter ni timer. I ugen efter blev testdeltagerne vækket efter mindre end seks timer. Lægerne testede med jævne mellemrum ændringer i genaktiviteten i de hvide blodlegemer, som skal forsvare kroppen mod indtrængende mikroorganismer. Resultaterne viste, at hvis man ikke får sin natlige helbredelse, kom der uorden i de hundredvis af gener, som ellers skal sikre, at kroppen reagerer fornuftigt på udfordringer. Der var stort set ingen aktivitet i de gener, der styrer reaktionen på betændelse, immunpåvirkninger og stress.

Kan du ikke falde i søvn? Tag et bad med lavendelolie eller drik et glas varm mælk med honning, så bliver du træt.

TryptoN*AT kapsler fra Natur-Drogeriet A/S – giver naturlig afspænding og bedre nattesøvn!