Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Brændenælde

Den klorofyl-, mineral-og vitaminrige brændenældeplante (Urtica dioica) har været anvendt i folkemedicinen siden tidernes morgen.

Dioscorides (1. årh. e. Kr.) og Galen (2.årh. e. Kr.) anbefalede bladene som et vanddrivende og afførende middel og til behandling af f.eks. koldbrand, hundebid, næseblødninger, menstruationsbesvær, lungebetændelse, astma, ringorm og mundsår, men Plinius (1. årh. e. Kr.) lovpriste dens blodstillende egenskaber.

I vore dages Europa bruges brændenælde stadig mod mange af de samme lidelser. Undersøgelser viser, at brændenælde tolereres godt. Der sker en signifikant forbedring af funktionelle symptomer som nedsat vandladning om natten og mængde af resturin. Undersøgelser bekræfter anvendelsen i forbindelse med gigtlidelser. I dag ved man, at der ved slidgigt optræder farlige cellegifte (cytokiner), der angriber ledbrusken og ødelægger den. Således opstår der betændelse og smerter. Man mener, at brændenælde indeholder stoffer, der er i stand til at bremse cytokinernes skadelige virksomhed og dermed også slidgigten.

Mineralsammensætningen i brændenælde virker desuden stærkt basisk, hvilket betyder, at den også er et godt middel ved urinsur gigt, podagra, eksem, halsbrand og sur mave.

På grund af sit store mineral- og især jernindhold er et tilskud af brændenælde et styrkende middel ved anæmi (blodmangel), nedsat immunforsvar sprøde negle og glansløst og "træt" hår.

Pluk de friske brændenælder i haven om foråret, og kog dem til en styrkende urtete, eller køb Phyto Brændenælde kapsler og brændenældemel hos Natur-Drogeriet.

Brændenælde-kur:
En helsenormaliserende brændenælde-kur varer normalt 1-3 måneder, og man kan bruge enten kapsler, te eller brændenældemel.
Dosis:
Phyto Brændenælde kapsler: 1-3 kapsler dgl. formiddag og eftermiddag.
Te: 1-3 kopper dgl., gerne i forbindelse med måltiderne.
Brændenædemel: 1-3 strøgen teskefuld udrørt i mælk/kærnemælk.

Se opskrift på brændenældesuppe her!

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012