Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Taremel

art-tareNatur-Drogeriets Taremel er en naturlig vej til helse.   Tang og tare er to vidtforskellige planter. Tang er en megetforgrenet, hurtigtvoksende plante, der gror dels over, dels under vandet. Tare er en dybvandsplante med brede, op tilflere meterlange blade. Begge er rige på mineraler, men  tare indeholder op til 10 gange mere jod end tang. Ernæringsforskere er i dag enig om, at vores gennemsnitsforbrug af jod og flere andre mineraler og spormineraler er altfor lavt, derfor er NaturDrogeriets Taremel en så vigtig faktor for vores helse.

Taremel er en naturlig jodkilde.   Et af de vigtigste spormineraler er jod, der kun forekommer i ringe mængder i den normale kost. Levnedsmiddelstyrelsen har undersøgt danskernes kostvaner og er kommet frem til, at 200.000 danskere får for lidt jod og derfor lider af mangelsymptomer. Da der er et behov for mere jod under graviditet og amning, lider f.eks. mange kvinder med små børn af struma. De behøver ekstra jod, fordi de skal dække fostrets og senere spædbarnets jodbehov. Også rygere har et ekstra behov, da rygning virker negativt på jodoptagelsen. Et forskerhold fra Bispebjerg Hospital har over en toårig periode undersøgt 2.650 personer fra Glostrup i alderen fra 40 til 70 år.

Gennem blodundersøgelser, urinprøver og grundig ultralydsscanning har lægerne kortlagt jodindtagelsen i befolkningen.

»Resultatet er meget entydigt. Danskerne får under halvdelen af den jod, der kræves. Det er den direkte årsag til mange af de sygdomme, vi ser med stofskiftet og skjoldbruskkirtlen,« siger overlæge Hans Perrild fra Bispebjerg Hospital (Jyllands-Posten d. 11. okt. 1996).

Jod er nødvendig for organismen til fremstilling af hormoner i skoldbruskkirtlen. Kun ved en tilstrækkelig forsyning med jod kan der dannes disse hormoner i skjoldbruskkirtlen. De styrer igen hele vores stofskifte og er dermed af afgørende betydning for vores sundhed. Uden jod er der intet, der fungerer, som det skal.

Klassiske symptomer på jodmangel er pludseligt vægttab, nervøsitet og indre uro, rysten på hænderne, stærk sveden, hyppig diarré, søvnproblemer, hjertebanken, for højt blodtryk og øget puls.

En daglig anvendelse af Natur-Drogeriets Taremel er en god og naturlig måde til at undgå en underforsyning af dette vigtige spormineral.

Mange andre livsvigtige mineraler og sporstoffer
Spiser vi os syge? Det er en kendsgerning, at vores ernæring bliver stadig mere mineralfattig, samtidig med at vores modstandskraft nedbrydes, fordi vi udsættes for flere og flere miljøgifte. Vi må kalkulere med, at moderne korn er fattigere på  mineraler, end kornet var før kunstgødningens tid. Hertil kommer, at en stor del af vores kaloriebehov dækkes af sukkerog fedtstoffer, hvor alle vitaminer og mineraler er fjernet. For at eliminere sådanne mangeltilstande er det nødvendigt at tilføre organismen tilstrækkelige mængder af naturlige mineraler og livsvigtige sporstoffer, så vi undgår biologiske funktionsforstyrrelser.

Der er ikke bare et generelt højt mineralindhold i søplanter. Der er også et usædvanligt højt indhold af alle nødvendige mineraler: calcium, jern, kobber, kobolt, krom, magnesium, mangan, molybdæn, selen og zink er alle livsnødvendige stoffer for organismen. Uden disse stoffer kan cellerne ikke danne de enzymer, der er nødvendige for livsprocesserne.

Hvor vigtigt det er, at mineralerne tages i deres naturgivne blandingsform, ses bandt andet af, at jernoptagelsen ikke blot bestemmes af jern alene, men også af tilstedeværelsen af kobber, zink og aluminium. Et kosttilskud som  Natur-Drogeriets Taremel   vil derfor bedre end jernpiller kunne hæve hæmoglobinprocenten, og samtidig undgås uheldige bivirkninger. I  Natur-Drogeriets Taremel  findes nemlig alle de gavnlige mineraler og altid i ikke-giftige koncentrationer.

Natur-Drogeriets Taremel   har endvidere vist sig at være et virksomt tandbeskyttende middel; mineralerne er således i stand til at neutralisere den belægning, der danner sig på   tænderne og dermed modvirke karies. Den bedste måde at udnytte  Natur-Drogeriets Taremel   til dette formål er at tilsætte Taremel til dejen, når man bager (1 tsk. eller mere til et brød).

Natur-Drogeriets Taremel   beriger måltidet med komplekse næringsstoffer, der har væsentlig betydning for den daglige sundhed. Det kan strøs på smørebrød eller tilsættes supper og saucer

Natur-Drogeriets Taremel - typisk analyse:

Kulhydrater (% af tørstof)

Alginsyre

32.2

Fucoidin

5.5

Mannitol

13.3

Laminarin

14.4

Aminosyrer (% af proteiner)

Ala

14.6

Arg

0.25

Asp

15.7

Cys

1.7

Glu

12.1

Gly

4.3

His

1.3

Ile

3.8

Leu

5.4

Lys

3.7

Met

1.6

Phe

3.2

Pro

3.7

Ser

4.1

Thr

4.4

Trp

0.8

Tyr

1.5

Val

4.2

Mineraler:

Fosfor 0,1

0,4%

Kalium 3,5

11%

Calcium 1

3%

Svovl 1

3%

Magnesium 0,4

0,8%

Klor 4

16%

Natrium 1,5

5%

Jod 0,5

1%

Andre mineraler og sporstoffer:
Aluminium, antimon, barium, beryllium, bor, brom, cerium, cesium, fluor, gallium, germanium, guld, indium, iridium, jern, kadmium, calcium, kobber, kobolt, krom, lantan, litium, mangan, molybdæn, natrium, nikkel, niobium, osmium, palladium, platin, radium, rhodium, rubidium, selen, silicium, strontium, sølv, tallium, tellur, tin, titan, thorium, uran, vanadium, vismut, wolfram, zink, zirkonium.

Vitaminer:

Caroten 0

45 ppm

Ascorbinsyre 0

45 ppm

Riboflavin 0,1

0,5 ppm

Thiamin 0,5

9 ppm

Biotin 0,1

0,5 ppm

Tocopheroler 8

28 ppm

Niacin 8

28 ppm

B12 0,01

0,1 ppm

Folsyre 0,2

2 ppm

ppm = parts per million = milliontedel 

Natur-Drogeriets Taremel groft og fint. Brugen af søplanter som kosttilskud til mennesker er af forholdsvis ny dato i Europa, mens der er lange traditioner herfor i blandt andet Østasien. De bedste søplanter høstes hos os ud for den vest- og nordnorske kyst på store dybder i Atlanterhavet langt borte fra industrien og andre forureningskilder.

Natur-Drogeriets Taremel   groft og fint bør være en del af den daglige kost, først og fremmest for mineralernes skyld, men også for vitaminernes og smagens. Mineralerne kan aldrig gå tabt ved opbevaringen, men nogle af vitaminerne kan, og desuden kan smag og farve forandres. Opbevar derfor  Natur-Drogeriets Taremel  i den originale emballage og gerne på   et køligt sted.