Folkesundhed Naturmidler

Pollen kan forebygge mange sygdomme

Mennesket har en mirakuløs evne til at helbrede sig selv. Vi er i besiddelse af en kraft til at kæmpe mod sygdomme og helbrede dem, når de har angrebet kroppen. Hvis man fx skærer sig et sted på kroppen, standser blødningen af sig selv, der dannes sår på det kvæstede sted, og efter et stykke er der igen normal hud på stedet. Men i vore dage har folk en tendens til at opsøge læger og tage medicin, når de rammes af sygdom – eller til at kaste sig over symptomatiske behandlingsformer.

Pollen kan ikke direkte helbrede de individuelle symptomer på samme måde som en pille eller en indsprøjtning af et lægemiddel, men kan derimod fremme kroppens spontane evne til selv at hel­brede og aktivere dens funktioner. Og dette kan med en vis ret siges at være den rigtige form for helbredelse. Der er derfor en næsten uendelig række af sygdomme og tilstande, som pollen kan indvirke på:

Træthedssyndrom, diurese, påvirkning af fordøjelsen, beroligelse, smertelindring, tømmermænd, dyb stemme, ruhed i mundhulen, anæmi, forebyggelse af gerontologiske sygdomme, forebyggelse af kræftsygdomme, diarré, forstoppelse, caries, nærsynethed, slagtilfælde, rensning af blodet, hæ­matopoiese, forhøjet blodtryk, styrkelse af hjertets funktioner, tonisk virkning, mavesår, laryngitis, diabetes, stress, brandsår, traumer, unormal menstruation, hæmostase, allergi, fremmelse af intelli­gensen, fejlernæring, ru hud, forgiftninger, tarmsygdomme, neurasteni, dermatitis, keratitis, anorexi, forebyggelse af overvægt, forebyggelse af undervægt, misdannelser i skeletstrukturen, forebyggelse af forkølelse, kuldefornemmelse i yderekstremiteterne, forfrysninger, revner i huden, fodsvamp, grå hår, neurose, søvnløshed, generelt dårligt helbred, rakitis og enteritis.

Man kan uden problemer forestille sig, hvor svært det er at beskytte sit helbred mod vor tids farer, fx kemiske stoffer, nye lægemidler, usunde fødevarer og forurening. Det er derfor en god ide at tage pollen regelmæssigt – den mest komplette fødevarer, der endnu er fundet, vejen til et længere liv og et bedre helbred.

Læs også
Pollen – hvorfor er det så vigtigt?
Pollen – et koncentreret næringsmiddel
Pollen: Ren energi fra bierne
Pollen – superfødevare for alle pengene
Medicin fra biernes verden
Ambrosia med stevia og pollen
Antioxidanter fra kosten kan måske medvirke til at forebygge kræft

Kilder
Buck AC, Rees RW, Ebeling L. Treatment of Chronic Prostatitis and Prostatodynia with Pollen Extract. Br J Urol. 1989; 64:496-499.
Rugendorff EW, Weidner W, Ebeling L, Buck AC. Results of treatment with pollen extract (Cernilton N) in chronic prostatitis and prostatodynia. Br J Urol, 1993.