Folkesundhed Mave

Allergi skyldes ofte forstyrrelse af tarmfloraen – Brottrunk hjælper!

Antallet af allergikere stiger støt. Ifølge både læger og naturlæger har allergikere ofte en forstyrret tarmflora, og med en tarmrensning kan man tage fat ved ondets rod.

Allergi er en reaktion eller overreaktion fra immunforsvaret på visse stoffer som miljøgif­te eller me­taller, samt i øvrigt harmløse ting som levnedsmidler, pollen og dyrehår. Udover høfeber, dyre- og levnedsmiddelallergi regnes neurodermitis og astma i bredere forstand til de allergiske sygdomme. Bliver der ikke bliver gjort noget, kan allergi udvikle sig – ofte til astmatiske sygdomme.

Stadigt flere skadelige stoffer i luften, jorden og vandet

Man har endnu ikke fundet den videnskabelige grund til, at antallet af allergikere er stiger så hastigt. Man formoder, at en række udløsende faktorer – både hver for sig og sammen – har ført til den alarmerende udvikling.

Ét aspekt er miljøforureningen. I løbet af de sidste årtier har der samlet sig en stigende mængde ska­delige stoffer i luften, jorden og vandet, bl.a. pesticider fra landbruget, giftstoffer fra industrien eller skadelige stoffer fra trafikken – udstødningsgas og de meget omtalte fine støvpartikler. Mennesket kan ikke rigtigt undgå denne belastning og optager stofferne fra luften eller kosten.

Der er også en del debat om den overdrevne hygiejne, der især går ud over børnene. Børn har brug for en daglig dosis ‘skidt og møg’ for at kunne opbygge et velfungerende immunforsvar. Hvis ikke immun­forsvaret får nok at arbejde med i barneårene, bliver det for svagt. Det vil senere i livet rette sig mod stoffer, der i bund og grund er harmløse – fx levnedsmiddelingredienser. Også stress kan være en udløsende faktor for en allergisk reaktion.

Men egentlig er det underordnet, hvad der udløser det allergiske anfald. Årsagen til mange allergier skal findes i en forstyrret tarmflora. En række undersøgelser af afføring foretaget af den tyske forening af neurodermitis-patienter viste, at alle neurodermitis-, allergi- og astmapatienter havde en moderat til stærkt forstyrret tarmflora.

Brottrunk kan afhjælpe forstyrrelse i tarmfloraen - og dermed lindre allergiPositive erfaringer med probiotiske levnedsmidler

Dr. Markus Gaisbauer, medicinsk direktør for Malteser Klinik von Weckbecker i Bad Brückenau, satser også på tarmrensning til behandling af allergier. I et observationsforsøg foretaget under hans ledelse drak en gruppe allergikere igennem ét år dagligt en flaske Brottrunk, en gæret mælkesyre­drik med 5 mio. mælkesyrebakterier fra brød pr. ml.

Gaisbauer jubler over resultaterne: “85 % af patienterne havde det efter regelmæssig indtagel­se af Brottrunk meget eller særdeles meget bedre med deres allergi. Det viser, hvor vigtig tarmflora­en er. Nogle patienter kunne holde helt op med at tage medicin, som de havde måttet tage de sidste 20 år”.

Resultaterne er blot nogle af de mange positive erfaringer, man har høstet med probiotiske levneds­midler. “Allerede for 10 år siden påviste dr. Peter Scholz, at allergiske mødre, der drikker Brottrunk under graviditeten, stort set uden undtagelse føder allergifrie børn. Også selvom faderen også er al­lergiker”, lyder det fra Gaisbauer.

Brottrunk smager let syrligt og kan drikkes ren. Den alkoholfrie gærdrik indeholder sammen med mælkesyren (vegetabilsk) pr. ml mellem 1-5 millioner levende, varierede syreresistente mælkesyrebakterier, der modgår en lang række lidelser. Der findes i Brottrunk som mælkesyrebakterier lactobacillusarter, især Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus alimentarius, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus farciminis, Lactobacillus brevis, Lactobacillus delbrueckii, Lactobacillus buchneri, Lactobacillus fermentum og/eller fructivorens. Der kan i Brottrunk undertiden optræde “slør”, som er kæder af gær, der er snoet ind i hinanden og bliver synlige på bunden af flasken. Disse gærsvampe og bakterier er yderst positive og gavnlige for fordøjelsessystemet.

Læs også
Allergi dækker ofte over en ødelagt tarmflora
Hver fjerde rammes af allergi
Allergi kan skyldes hudsvamp
Brottrunk – genvej til en sund tarm
Brottrunk: Masser af sundhedsfremmende egenskaber
Gi’ tarmfloraen Brottrunk – det har den rigti’ godt af!