Diabetes K-vitamin

K-vitamin kan bremse insulinresistens hos ældre mænd

Tilskud af K-vitamin kan i statistisk signifikant grad reducere insulinresistens hos ældre mænd, viser ny forskning fra Human Nutrition Research Center, som hører under det amerikanske landbrugsministerium og er tilknyttet Tufts University i Boston. Forsøget, som blev offentliggjort i Diabetes Care, var en udløber af et treårigt, randomiseret, placebo-kontrolleret, dobbelt-blind kontrolleret forsøg med K1-vitamintilskud til at modvirke knogletab.

355 mænd og kvinder i alderen 60-80 år blev tilfældigt inddelt i grupper, der fik enten 500 mikrogram K1-vitamin om dagen eller placebo. Blandt de kvindelige deltagere kunne man ikke iagttage nogen statistisk signifikant ændring af insulinresistensen ved indtagelse af tilskud. Men hos de mænd, der fik vitaminet, blev insulinresistensen ikke forværret i nær samme grad som hos de mænd, der fik det inaktive placebo. Insulinresistensen blev primært målt ved at vurdere en homøostasemodel og sekundært ved at sammenligne ændringer i det fastende plasmaindhold af insulin og glukose.

Forskerne konkluderede, at tilskud af K-vitamin måske kan bremse udviklingen af insulinresistens hos ældre mænd”.

K-vitamin kan bremse insulinresistens hos ældre mændLæs også
Olivenblade øger insulinfølsomheden hos midaldren­de, overvægtige mænd
K-vitamin kan bremse insulinresistens hos ældre mændSammenhæng mellem insulinresistens og adfærdssygdomme
K-vitamin kan mindske din risiko for at dø
Hvad er K-vitamin – og spiller det en rolle ved COVID-19?
K-vitamin og forkalkning

Kilde
Yoshida M, Jacques PF, Meigs JB et al. Effect of vitamin K supplementation on insulin resistance in older men and women. Diabetes Care, 2008;31(11):2092-6.