Diabetes Kosttilskud

Ingefærpulver er gavnligt ved diabetes

I en randomiseret, dobbelt-blind, placebo-kontrolleret undersøgelse med 88 deltagere med type II-diabetes (de havde haft i mindst 10 år) fik deltagerne enten en daglig kapsel med 3 g ingefærpulver eller placebo i 8 uger.

I 2 måneder – inden undersøgelsen startede – måtte deltagerne ikke have fået triglycerid-, østrogen-, progesteron- eller kolesterolsænkende medicin; de måtte ikke have indtaget kosttilskud som C-vitamin og E-vitamin eller omega-3-fedtsyrer.

Ingefærpulver er gavnligt ved diabetesResultatet var bl.a. at det ’fastende blodsukker’ viste et fald på 10,5 % i ingefærgruppen, hvorimod det gennemsnitligt havde en stigning på 21 % i placebogruppen. Det blev konkluderet, at en daglig indtagelse af kapsler med 3 g ingefærpulver dagligt i 8 uger er nyttigt for patienter med type II-diabetes på grund af nedsættelse af det ’fastende blodsukker’ og HbA1c-reduktion og forbedring af insulinresistens.

Natur-Drogeriet A/S – Danmarks ældste naturmiddelfirma – har et stort udvalg af ingefærprodukter i både konventionel og økologisk form. Alle produkter kan købes hos Matas eller i helsekostbutikker.

Læs også
Ingefær og bukkehorn mod hjerteanfald og diabetes
Kosttilskuds betydning for diabetikere
Ingefær: En duft af Orienten
Ingefær mod appetitløshed, kvalme og køresyge
Ingefær mod gigt
Curcuma – et interessant alternativ til ingefær

Kilde
Mozaffari-Khosravi H et al. The effect of ginger powder supplementation on insulin resistance and glycemic indices in patients with type 2 diabetes: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Original Research Article. Complementary Therapies in Medicine. 2014. 22; side 9-16.