Diabetes Kosttilskud

Curcumin modvirker diabetisk neuropati

Diabetisk neuropati (nerve­betændelse) skyldes skader på nerverne uden for det centrale nerve­system. Det er især følenerverne, der bliver ramt, men nerver til muskler kan også rammes i sene stadier af forløbet. Fødder og ben er de steder, som oftest rammes , men betændelsen kan opstå mange steder i kroppen. I sjældnere tilfælde rammes nerver i hænder og arme. Herudover kan nerverne til huden, de indre organer og kønsorganerne påvirkes. Det kaldes også for autonom neuropati.

Man kender ikke den direkte årsag til diabetisk neuropati, men risikoen for at udvikle sygdommen stiger ved dårlig blodsukker­regulering. Rygning, overvægt og et højt alkohol­forbrug ser ud til at øge risikoen. Endelig kan arvelighed også have betydning.

Udfordringen ved lidelsen er, at symptomerne kommer snigende, og man mærker ofte ikke tab af fx følesans i tæer og fødder, før der opstår sår.

Inflammation spiller en central rolle for diabetisk neuropati ved at beskadige glomerulus, de små venøse strukturer, der står for filtreringen af affaldsstoffer i nyrerne. Ekstraktet curcumin fra gurkemeje synes at kunne begrænse nyreskader hos diabetikere ved at reducere betændelse og de skadelige virkninger, der kan opstå.

Curcumin fra gurkemeje modvirker diabetisk neuropatiLæs også
Diabetisk neuropati: Alfa-liponsyre hjælper
Boragoolie mod diabetisk neuropatiCurcumin fra gurkemeje modvirker diabetisk neuropati. Kapsler med sort peber til at øge optagelsen
Diabetes – find ud af, om du er i risikozonen!
Curcumintilskud forebygger udvikling af diabetes
Curcumin er sikkert og effektivt mod slidgigt
Lider du af diabetes type II? Prøv at se nærmere på baobab!

Kilder
Soetikno V, Sari F, Veeraveedu P et al. Curcumin ameliorates macrophage infiltration by inhibiting NF-[kappa]B activation and proinflammatory cytokines in streptozotocin induced-diabetic nephropathy. Nutrition & Metabolism 8:35 doi:10.1186/1743-7075-8-35, 2011.
https://videncenterfordiabetes.dk/viden-om-diabetes/type-2-diabetes/foelgesygdomme/nerver