Forkølelse, influenza og andre Infektioner Immunsystem

Forebyg sommerforkølelse!

Forebyg sommerforkølelse med echinaceaEn metaanalyse viser, at indtagelse af urtemidlet echinacea kan reducere risikoen for at blive forkølet med 58 % og afkorte varigheden med gennemsnitligt 1-4 dage.

Metaanalysen dækker resultaterne af 14 randomiserede, placebo-kontrollerede forsøg, der evaluerede virkningen af echinacea på en almindelig forkølelse. Analysen underbygger resultaterne fra tidligere individuelle forsøg, som viser, at echinacea – specielt de to undersøgte arter, E. angustifolia og E. purpurea – kan medvirke til at reducere ikke kun varigheden af en forkølelse, men også antallet af forkølelser.

Forskerne undersøgte resultaterne fra forsøg, der var ens i opbygning. Alle forsøgene omfattede (med en enkelt undtagelse) en form af echinacea alene i stedet for kombinationsforsøg, som individuelt undersøger den samlede virkning af en række forskellige urter eller kosttilskud.

Læs også
Echinacea – et optimalt forsvar mod forkølelse og influenza
Echinacea og immunforsvaret
Prøv en naturkur: Tag det i opløbet og bliv hurtigt rask
Farvel til sommerforkølelsen med Granatæble kapsler
Gode råd til at undgå forkølelse
Forkølelse – lyt til bedstemors gode råd!
Forkølelseskur: Prøv et ansigtsdampbad
Forbrugererfaring: Urte-Pensil mod blærebetændelse og gentagne forkølelser

Kilde
Shah SA, Sander S, White CM, Rinaldi M, Coleman Cl. Evaluation of Echinacea for the prevention and treatment of the common cold: a meta-analysis. The Lancet Infect Dis. Juli 2007; 7(7):473-80.