Forkølelse, influenza og andre Infektioner Immunsystem

Forebyg sommerforkølelse!

En metaanalyse viser, at indtagelse af urtemidlet echinacea kan reducere risikoen for at blive forkølet med 58 % og afkorte varigheden med gennemsnitligt 1-4 dage.

Metaanalysen dækker resultaterne af 14 randomiserede, placebo-kontrollerede forsøg, der evaluerede virkningen af echinacea på en almindelig forkølelse. Analysen underbygger resultaterne fra tidligere individuelle forsøg, som viser, at echinacea – specielt de to undersøgte arter, E. angustifolia og E. purpurea – kan medvirke til at reducere ikke kun varigheden af en forkølelse, men også antallet af forkølelser.

Forskerne undersøgte resultaterne fra forsøg, der var ens i opbygning. Alle forsøgene omfattede (med en enkelt undtagelse) en form af echinacea alene i stedet for kombinationsforsøg, som individuelt undersøger den samlede virkning af en række forskellige urter eller kosttilskud.

Kilde
Shah SA, Sander S, White CM, Rinaldi M, Coleman Cl. Evaluation of Echinacea for the prevention and treatment of the common cold: a meta-analysis. The Lancet Infect Dis. Juli 2007; 7(7):473-80.