D-vitamin Forkølelse, influenza og andre Infektioner

Hvad skal man gøre mod influenza?

Frivillige forsøgspersoner, der får indsprøjtet levende influenzavirus, har større tendens til at udvikle feber og tegn på inflammatorisk immunforsvarsreaktion om vinteren. Et kontrolleret klinisk forsøg viste, at D-vitaminmangel gør børn mere modtagelige for luftvejsinfektioner. Ultraviolette stråler (kunstigt eller fra sol­lyset) reducerer antallet af virale luftvejsinfektioner – og det samme gør torskelevertran (som indeholder D-vitamin).

Det kliniske forsøg viste, at D-vitamin reducerer antallet af tilfælde af luftvejsinfektioner blandt børn. Et andet randomiseret, kontrolleret forsøg med 1.200 I.E. D-vitamin om dagen til skolebørn i Japan har vist, at antallet af tilfælde af A-influenza faldt med 64 % sammenlignet med den kontrolgruppe, der fik placebo. Den nye H1N1-svineinfluenza var type A. Personer, der tilhører grupper, som påviseligt har et lavere D-vitaminniveau, fx gravide, blev i langt højere grad indlagt for sygdommen i forhold til andre befolkningsgrupper. D-vitamin reducerer også risikoen for at dø af influenza ved at bekæmpe bakterier, som kan føre til lungebetændelse.

Natur-Drogeriet A/S forhandler D3 -vitamin i to styrker: 35 mikrogram (1.400 I.E.) og 85 mikrogram (3.400 I.E.).

D-vitamin er et af våbnene mod influenza

Læs også
Influenza: Forebygger du på den optimale måde?
D-vitamin bekæmper influenza
D-vitamintilskud om vinteren kan beskytte mod influenza A
Ginseng og andre kinesiske urter mod influenza
Eddikesokker mod feber
Echinacea – et optimalt forsvar mod forkølelse og influenza
Andrographis lindrer forkølelse og virker febernedsættende
Sådan får du energien op om vinteren

Kilder
Cannell JJ, Vieth R, Umhau JC et al. Epidemic influenza and vitamin D. Epidemiology and Infection, decem­ber 2006;134(6):1129-40.
Urashima M, Segawa T, Okazaki M et al. Randomized trial of vitamin D supplementation to prevent seasonal influenza A in schoolchildren. Am J Clin Nutr, maj 2010, 91(5):1255-60.