B6-vitamin (Pyridoxin) B9-vitamin (Folsyre) D-vitamin Kosttilskud

Styr dit blodtryk!

Det er faktisk livsvigtigt at have styr på sit blodtryk, for et ubehandlet højt blodtryk kan have alvorlige konsekvenser for dit helbred. Her får du nogle gode råd til, hvordan du sænker og forebygger et for højt blodtryk.

Dit blodtryk fortæller, hvor hårdt dit hjerte arbejder. Når det er for højt, er hjertet på overarbejde. Alt for mange danskere har forhøjet blodtryk – og mange ved det ikke. Det er derfor en god idé at få det tjekket med jævne mellemrum, så der kan sættes ind, før der eventuelt opstår alvorlige skader. For højt blodtryk kan nemlig ubehandlet forårsage slagtilfælde, blodprop i hjertet eller hjerte- og nyresvigt. Selvom der findes medicin, som sænker blodtrykket, er det altid sund fornuft at forebygge. Og der er mange ting, man kan gøre for at være god mod sit blodtryk.

Det er vigtigt at have styr på sit blodtryk - fx med krilloliekapslerOrtomolekylær læge Claus Hancke anbefaler:

  • Sørg for at få en sund kost – gerne middelhavskost – og rigeligt væske (især vand).
  • Undgå stress, overvægt og rygning
  • Udvis mådehold med hensyn til alkohol.
  • Regelmæssig motion, sex og et harmonisk familieliv
  • Hav det godt med sig selv og andre. Fx er det sundest at have en god samvittighed. Så opfør dig ordentligt – dårlig samvittighed kan belaste.

I det hele taget kan det betale sig at se på den psykiske del af din livsstil, når du vil gøre noget godt for blodtrykket. Gode tætte relationer med familie eller venner og en meningsfyldt tilværelse med passende mængder arbejde og fritid sikrer en bedre livskvalitet og gavner helbredet. Det er både livsbekræftende og sundt at føle, at man gør gavn og har værdi for andre mennesker.

At tænke positivt og tro på sit helbred kan fremme kroppens selvhelbredende mekanismer. Hvis man er negativ og har mistet troen på sig selv og sit helbred, gælder det om at søge hjælp til at komme op af hullet hurtigst muligt.

Kosttilskud, der påvirker dit blodtryk

Nogle gange kan det være godt at hjælpe kroppen på vej. Spis masser af frugt og grønt, der indeholder gavnlige bioflavonoider. Overvejer du kosttilskud, kan det ifølge Claus Hancke være godt med

  • Det er vigtigt at have styr på sit blodtryk - fx med D-vitaminessentielle fedtsyrer, specielt fiskeolie
  • Det er vigtigt at have styr på sit blodtryk - fx med Q10 kapslermagnesium
  • C- og D-vitamin
  • coenzym Q10
  • B6-vitamin og folsyre.

Læs også
Blodtrykket – hvad får det til at stige?
Forhøjet blodtryk? Er det ikke snart på tide at gøre noget ved det?
Middelhavskost er god for hjertet
God kondition modvirker stress
For højt blodtryk: Hvilke kosttilskud kan hjælpe mig?
EPA/DHA kan medvirke til at reducere blodtrykket
Blodtryk og magnesium
C-vitamin sænker blodtrykket