Kosttilskud Lever Sund kost og livsstil

Valleprotein kan måske forhindre fedtlever

Tilskud af valleprotein kan måske forbedre blodlipidprofilen og reducere fedtlever, dvs. mængden af fedt i leveren, med 20 %, viser ny forskning.

Resultaterne af forsøget, som er offentliggjort i Clinical Nutrition, tyder på, at fire ugers tilskud af valleprotein i signifikant grad kan reducere mængden af markører for fedtlever hos svært overvægtige kvinder ved at reducere mængden af fedt inde i levercellerne. Forskningsresultaterne viser, at valleprotein forbedrede de væsentligste markører for blodfedtprofil – som er et af de væsentligste tegn på hjertesygdom.

“Dette foreløbige, ukontrollerede forsøg tyder derfor på, at en kost med et højt proteinindhold på langt sigt kan reducere risikoen for ikke-alkoholfremkaldt steatohepatitis (fedtlever) og kredsløbssygdomme hos svært overvægtige”, lyder det fra forskningsleder Murielle Bortolotti fra universitetet i Lausanne.

Læs også
Amino-Complex Valleprotein
Valleprotein – hvad er det?
Amino-Complex Valleprotein bremser sulten
Hvor sund er din lever?
Kosttilskud mod overvægt
Leveren producerer mere fedt hos overvægtige end hos slanke
Liver Complex: Gør noget godt for din lever

Kilde 
Effects of a whey protein supplementation on intrahepatocellular lipids in obese female patients. Clinical Nutrition, offentliggjort online forud for trykning, doi: 10.1016/j.clnu.2011.01.006.