Personlig pleje og wellness Sund kost og livsstil

Ægte Tropepalmeolie – økologisk, naturligvis

Til massage og zoneterapi – og til din daglige madlavning!

Ægte Tropepalmeolie har vist sig at være en naturlig vegetabilsk olie med unikke fysiske, kemiske og biologiske egenskaber og er egnet såvel til indtagelse som til udvortes brug.

Selv om Ægte Tropepalmeolie er sammensat næsten udelukkende af mættede fedtsyrer, er den særdeles let fordøjelig. Det skyldes, at fedtsyrerne er kortkædede, så fordøjelsesarbejdet bliver væsentligt reduceret. Og da fedtsyrerne er ikke-irriterende for hud og øjne, er olien også ideel til kropsbehandling, der kræver fysisk kontakt – eller blot som en lækker fugtgiver til huden.

Ægte Tropepalmeolie regnes med til de såkaldte laurinolier på grund af indholdet af laurinsyre – den mættede fedtsyre, der giver olien dens særlige duft.

Det var den danske læge i Indonesien, dr. Peter Wedel, som først gjorde opmærksom på Ægte Tropepalmeolies helbredende virkninger; han fandt ud af, at befolkningen dér bruger den mod gigt, leddegigt og forskellige former for eksem. Dr. Wedel opholdt sig i en årrække opholdt i Indonesien og var bl.a. leder af et stort hospital på Java. Sine erfaringer med palmeolien offentliggjorde han i et brev til Ugeskrift for læger. Heri fremhæver han Ægte Tropepalmeolie som et gigtmiddel og sammenligner dens virkning med kortison, et industrielt fremstillet stof med hormonvirkning.

Oliens helbredende egenskaber blev han opmærksom på, da han behandlede en gammel kineser for en øjensygdom. Kineseren havde siddet fem år i rullestol, lammet af en gigtsygdom i leddene. En dag ville dr. Wedel give sin patient amerikansk olie for mavens skyld, men da denne var sluppet op, prøvede han i stedet det lokale middel, palmeolien. Overraskende nok havde patientens øjne det bedre allerede dagen efter, og opmuntret heraf blev dr. Wedel ved med at ordinere Ægte Trope Palmeolie i små doser. Kun fem dage efter var sygdommen forsvundet, og efter nogle uger var også gigten kraftigt på retur. Tre måneder efter at han var blevet udskrevet fra hospitalet, kom kineseren cyklende for at hilse på den danske læge – han havde cyklet 55 kilometer og var nu fuldkommen rask.

Ægte Trope Palmeolie: 100 % ren palmeolie til såvel indtagelse som påsmøring. Ved gigt, leddegigt og eksem indtages 1-3 tsk dagligt; til udvortes brug vil olien smelte ved påsmøring af huden. Olien er fast ved normal stuetemperatur og bør ikke opvarmes hurtigt, da en sådan opvarmning kan ødelægge de helbredende stoffer. Påsmøres efter behov.

Læs også
Ægte Tropepalmeolie hjalp mod gigtsmerter
Hvordan bruges de æteriske planteolier?
Massage med de rigtige olier er ren velvære
Massage til lindring og velvære
Planteoliernes fedtsyresammensætning er forskellig