Sund kost og livsstil

En sund livsstil kan forebygge de fleste hjerteanfald hos kvinder

En forsøgsrapport, der er blevet offentliggjort i Archives of Internal Medicine, afslører, at kvinder, der har en sund livsstil, har en statistisk signifikant lavere risiko for at få et hjerteanfald sammenlig­net med kvinder, som ikke lever sundt.

Forskere i Stockholm har analyseret skemaer udfyldt af 24.444 kvinder, der har overstået over­gangsalderen, med spørgsmål om deres indtagelse af 96 forskellige fødevarer. En sund kost (som er karakteriseret ved et højt indtag af grønsager, frugter, fuldkorn og fisk) kombineret med moderat alkoholindtagelse, opretholdelse af en sund vægt, fysisk aktivitet og ikke-rygning gav en iøjnefal­dende nedgang på hele 92 % i risikoen for hjerteanfald sammenlignet med de kvinder, der ikke holdt sig til disse sunde vaner.

“Disse kostvaner kombineret med en sund livsstil og kropsvægt kan formentlig forebygge de fleste tilfælde af myocardie-infarkt”, konkluderer forfatterne til forsøgsrapporten.

En sund livsstil kan forebygge de fleste hjerteanfald hos kvinderLæs også
Kvinder glemmer at tænke på hjertet
E-vitamin mindsker risikoen for iskæmisk hjertesygdom hos kvinder
Lycopen kan halvere risikoen for hjertesygdom hos kvinder
Kvinder bør spise grønsager for at holde hjertet sundt
Folsyre, B6-vitamin og hjertesygdomme hos kvinder
Magnesium og hjertesygdom
Spis dig sund!
Sauna – hvorfor er det sundt?

Kilde
Akesson A, Weismayer C, Newby PK, Wolk A. Combined effect of low-risk dietary and lifestyle behaviors in primary prevention of myocardial infarction in women. Arch Intern Med, 22. oktober 2007;167(19):2122-7.