Sund kost og livsstil

Æbler – masser af fibre og flavonoider

Måske synes du bare, at det er en rund frugt, men der er temmelig meget mere i æbler, end man umiddelbart skulle tro. De indeholder både uopløselige og opløselige fibre, så æbler kan medvirke til at sænke kolesteroltallet og dermed reducere risikoen for hjerteanfald, hjerneblødning og årefor­kalkning.

Og det er faktisk ikke kun det, der er inden for skallen, der betyder noget. Man har forsket meget i de flavonoider, som giver æbleskrællen dens farve, og disse stoffer har vist sig at kunne medvirke til forebyggelse af hjertesygdom!

Quercetin – det flavonoid, der sikrer denne skønne, sundhedsfremmende egenskab – findes i to store fødevaregrupper, nemlig æbler og løg. Så hvis du virkelig vil undgå hjertesygdom, skal du indlemme et æble, to tsk løg og fire kopper grøn te (som også indeholder masser af flavonoider) i din daglige kost. Disse tre fødevarer indtaget i de angivne portioner kan medvirke til at reducere din risiko for hjertesygdom med 32 %,

Fakta

  • Æbler indeholder intet fedt.
  • Ét æble giver dig en femtedel af den fibermængde, du skal have dagligt.
  • Æbler indeholder masser af pektin, som hjælper på fordøjelsen og måske kan reducere risikoen for hjertesygdom og kræft.
  • Æbler indeholder komplekse kulhydrater – det betyder, at dit energiniveau får et længere og me­re jævnt skub i den rigtige retning i forhold til sukkerholdige snacks.

Quercetin findes også i kapselformLæs også
Æbler – den bedste form for snack
Et æble om dagen…
Æbler og bananer
Ældre spiser for lidt frugt og grønt
Frugt og grønt kan redde dig fra at dø af en hjertesygdom
Næringsstoffer i frugt og grønt kan modvirke kræft
Plantestoffers synergi gør frugt og grønt sundt
Nutraceutiske stoffer er med til at forlænge din levetid
Kræft i tyktarmen og hvedeklidfibre