Folkesundhed Naturmidler Urinvejslidelser

Prostatakræft: Kan jeg gøre noget for at forebygge?

Prostatakræft er nr. 2 på listen over årsager til kræftdødsfald hos mænd – så spørgsmålet om, hvordan man kan forebygge, er væsentligt. Man skønner, at der hvert år kommer 200.000 nye tilfælde til alene i USA, og at 31.500 vil dø af sygdommen. I denne artikel får du et par tips til gode kosttilskud, der måske kan have en forebyggende virkning mod sygdommen.

Lycopen

Lycopen er et stof, der findes i tomater, og som er sat i forbindelse med en reduceret risiko for at udvikle prostatakræft.

Et forsøg foretaget af medicinsk onkolog dr. Omar Kucuk og offentliggjort i 2001 af tidsskriftet Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention, evaluerede virkningen af et lycopen-produkt på patienter med prostatakræft. Resultaterne viste, at de, der var blevet behandlet, havde mindre svulster, lavere serumindhold af PSA (en markør, der anvendes bredt til at påvise prostatakræft) samt tegn på, at svulsterne svinder og bliver mindre ondartede.

Selen

I 1996 beskrev Journal of the American Medical Association resultaterne af et banebrydende forsøg, der viste, at indtagelse af 200 mikrogram selen om dagen gav et opsigtsvækkende 50 % fald i kræftdødeligheden og 63 % færre tilfælde af prostatakræft i forhold til placebogruppen.

Naturligt E-vitamin

Forskning tyder på, at tilskud af E-vitamin generelt kan reducere risikoen for at dø af kræft. Et lavt kropsindhold af E-vitamin hos mænd er specifikt sat i forbindelse med en øget risiko for prostatakræft.

Amino Selen og E-vitamin forhandles af Natur-Drogeriet A/S og kan købes hos Matas, i helsekostbutikker og online.

Selen kan medvirke til at forebygge prostatakræftLæs også
Fiberrig kost giver lavere risiko for prostatakræft
Spis grønt – og halvér din risiko for prostatakræft
Skær ned på fedtet og undgå prostataproblemerE-vitamin kan medvirke til at forebygge prostatakræft
D-vitamin til prostata
Selen er livsnødvendigt
Naturligt E-vitamin – naturligvis!
Antioxidanter reducerer iltningsbelastningen ved prostatakræft
En kost, der hæmmer dannelse af nye blodkar, kan måske forebygge kræft
Seks myter om kræft