Naturmidler Urinvejslidelser

Nattetissere kan hjælpes af naturmidler

Omkring 40 % af alle mænd i alderen fra 50 år og opefter har problemer med vandladningen. Men de vil ikke til lægen – næsten 3/4 af de lidende mænd vælger at leve med problemerne i al stilhed, viser en undersøgelse blandt 488 mænd over 50 år.

“Mænd regner med, at vandladningsproblemer bare er noget, man må acceptere, og at det hører alderen til. Først når det bliver så slemt, at det overskrider deres ubehagelighedstærskel, søger de læge,” forklarer Gorm Jensen, tidligere praktiserende læge og medlem af Det Danske Råd for Prostatasygdomme. “Og så er der også noget om, at mænd ikke har det særligt godt med, at andre skal tro, der er noget galt med deres manddom”, mener Gorm Jensen.

Vandladningsproblemerne viser sig typisk i form af nattetisseri, slap stråle, pludselig tissetrang eller efterdryp, og skyldes som regel forstørret prostata, ustabil blære, eller at kroppen producerer lige meget urin, hvad enten det er nat eller dag. “Forstørret prostata er en sygdom, der udvikler sig over 30-40 år, og det er vigtigt at understrege, at det som regel er en godartet sygdom. Ganske vist kan det være generende, men livstruende er det altså ikke”, understreger Gorm Jensen. Årsagen til besværlighederne kan være indtagelse af for megen væske (kaffe, øl) før sengetid.

Læs også
Hvad kan man gøre ved nattetisseri?
Det er sundt at være nattetisser
Naturlægens bedste prostata-kur
Græskarkerneolie gør noget godt for dine urinveje
Pollen mod prostataforstørrelse
Prostataforstørrelse (BPH) er ikke kræft
Prostata: Problemerne, mænd ikke taler om…