Naturmidler Urter og krydderier

Forbrugererfaring: Baldrian og humle mod irritationshoste

En forbruger fortæller…

Som aftalt skriver jeg til jer om mine gode og lidt overraskende erfaringer med Natur-Drogeriets Baldrian/Humle tabletter.

På grund af kronisk/livslang lungesygdom, som af og til har medført megen hoste, har jeg prøvet en del inden for det etablerede system. Enten har der været bivirkninger, som jeg ikke kunne acceptere, eller jeg har ikke kunnet tåle det. Noget af det virker heller ikke særlig godt.

Baldrian/Humle-tabletterne har jeg erfaring med gennem mange år – om natten, når jeg en sjælden gang ikke kunne falde i søvn, eller om dagen, når jeg i perioder havde brug for mere “harmoni” i systemet. Jeg synes nemlig, at virkningen ligger et sted mellem beroligelse og opkvikning. Jeg tænker mere klart efter en Baldrian/Humle-tablet. Også til eksamen har jeg anbefalet det til flere på grund af min erfaring med netop denne virkning.

På et tidspunkt kunne jeg efter en bronkitis ikke komme af med en rædsom irritationshoste. En nat lå jeg mange timer og hostede, indtil jeg stod op og tog mig en Baldrian/Humle-tablet for at se, om den kunne hjælpe mig til at sove de sidste timer. Det kunne den minsandten, men det første, der skete, var, at hosten stoppede!!! Det har jeg så prøvet et par gange siden og også rådet andre til – med samme gode resultat. Til børn har jeg for en sikkerheds skyld tilrådet baldriandråber for at kunne sætte dosis så lavt som muligt.

Det mest utrolige var dog en udtalelse fra en specialist i lungesygdomme, hvor jeg var til kontrol. Da jeg fortalte ham om mine positive erfaringer med Baldrian/Humle, sagde han, at det vidste han godt, og at baldrian virker beroligende på bronkierne. På mit spørgsmål om, hvorfor man så ikke anbefaler det i den etablerede behandling, fik jeg ikke noget svar. Jeg spurgte igen, men fik herefter en meget uvenlig behandling.

Mine lunger har fået det meget bedre, hvad der ikke er almindeligt med de diagnoser, jeg har, men jeg tager altså også en pæn portion af diverse naturmidler og kosttilskud. Gennem mange år som sygeplejerske og alternativ behandler er det min erfaring, at det er det, der holder mig i gang.

For ca. 30 år siden var jeg en meget stor modstander af alternativ behandling og “alt det kvaksalveri”, men da såkaldt uhelbredelig sygdom tvang mig til at tænke alternativt, og jeg så fandt ud af, at det, jeg prøvede (bl.a. Propolis), hjalp – ja, så må jeg af og til føle mig fristet til at spørge: “Hvem er det egentlig, der er kvaksalvere?”

Med venlig hilsen
D. K., Skanderborg

Læs også
Baldrian/humle-tabletter forbedrer søvn og mindsker nervøsitet
Baldrian til en god nats søvn
Hostemidler – virker de?
Danmark spilder 185 mio. kr. på hostesaft
Kakao er en effektiv hostesaft