Naturlig støtte til vægttab Naturmidler

Capsaicin til dit vægttab!

Capsaicin – et stof, der kan støtte dig i dit vægttab

Der er skrevet så meget om den globale fedmeepidemi i de senere år, at alle har en fornemmelse af tallene. Især amerikanerne er berygtede for at være tykke – 1/3 af befolkningen er officielt fede, og 1/3 er overvægtige. Selv i befolkninger, man i mange år har regnet for ‘tynde’, kan man se en forøgelse af livvidden: I løbet af 10 år er procentdelen af overvægtige kinesiske kvinder fordoblet, mens procentdelen af overvægtige kinesiske mænd næsten er firedoblet.

Dybest set handler vægttab om et simpelt regnestykke: Mængden af energi, man forbrænder i form af kalorier, skal overstige mængden af energi, man indtager i form af føde. Men som enhver, der har været på slankekur, kan skrive under på, er det lettere sagt end gjort at vende energibalancen. Dette skyldes især, at stofskiftet falder, når kalorieindtaget falder. Desuden viser nye forskningsresultater, at motion alene kun gør lidt for at fremme vægttab, fordi man får mere appetit af at røre sig – og derfor øger sit kalorieindtag.

Hvad er capsaicin?

Body Heat kapsler med chilistoffet capsaicin til vægttabDer er klart behov for en ny strategi for vægtkontrol. Adskillige forsøg tyder på, at strategien kan ligge i en fødevare, der har været ingrediens i vores mad i århundreder: Stoffet capsaicin – bedre kendt som det, der gør chilipeber stærkt. I årtier har forskerne kendt til chilipebers potentiale inden for vægtkontrol og sportsernæring. Faktisk har forsøg i løbet af de sidste 30 år – både dyreforsøg og kliniske forsøg med mennesker – påvist det enorme potentiale i stærk capsicum og capsaicinoider som et sikkert, effektivt stof til vægtkontrol og sportsernæring.

Både dyreforsøg og kliniske forsøg har vist, at capsaicin medvirker til at kontrollere appetitten, bidrager til et sundt stofskifte, fremkalder termogenese, dvs. en forøgelse af energiforbruget i kroppen, og bevisligt medvirker til at reducere kropsvægten og mængden af fedt.

Det handler om termogenese…

Når forsøgspersoner med vilje ‘overfodres’ i et laboratoriemiljø, vil nogle af dem tage meget på i vægt, mens det lykkes andre at forbrænde de fleste af deres overskydende kalorier. Hvorfor? Svaret kan måske ligge i de forskellige hastigheder, hvormed kosten fremkalder termogenese – en proces, hvor overskydende kalorier omdannes til varme i stedet for at blive lagret som fedt. Sammen med basalstofskiftet og aktivitetsfremkaldt termogenese bidrager kostfremkaldt termogenese til en persons daglige energiforbrug. At øge den kostfremkaldte termogenese kan derfor medvirke til at bekæmpe fedme.

Body-Heat kapsler fra Natur-Drogeriet – når du gerne vil have effekten af chilipeber, men ikke er så vild med den brændende smag!

Læs også
Rød chili som slankemiddel
Chili-ekstrakt kan muligvis bremse fedtcellers vækst
Syv gode grunde til, at din krop elsker chili
Body-Heat kapsler med chili – sæt gang i forbrændingen
Lykke: De 15 bedste tips
Body-Heat kapsler gi’r den indre varme
Chiliform – te med power