Energi Kosttilskud

Carnitin mindsker træthed efter kemoterapi

Træthed som følge af kemoterapi, strålebehandling og dårlig ernæring er almindelig hos kræftpati­enter – og mange lider desuden af mangel på carnitin. Et forsøg har vist, at behandling med carnitin-tilskud (4 g pr. dag i en uge) kan mindske trætheden hos de fleste kemoterapibehandlede og genop­rette et normalt indhold af carnitin i blodet.

I et andet forsøg fik patienter med uhelbredelig kræftsygdom et tilskud af carnitin (i doser fra 2-9 kapsler pr. dag). De følte sig mindre trætte og i bedre humør, og også deres søvn blev påvirket i positiv retning. I begge forsøg led de fleste af deltagerne af carnitin-mangel, inden de begyndte at tage tilskud.

Carnitin kan medvirke til at reducere træthed efter kemoterapiLæs også
Carnitin – eliksir for krop og sjæl
Carnitin – et stof med afgørende betydning for dit helbred
Hukommelsen svigter efter kemoterapi
Kemoterapi – muligheder og begrænsninger
Ingefær mod kvalme og opkastning efter kemoterapi
Arginin – hvad er det, og hvordan virker det?
Testikelkræft: Stor risiko for bivirkninger af kemoterapi
Lungekræft, antioxidanter og kemoterapi

Kilder
Cruciani RA et al. L-carnitine supplementation for the treatment of fatigue and depressed mood in cancer patients with carnitine deficiency: a preliminary analysis. Ann NY Acad Sci 2004;1033:168-76.
Graziano F et al. Potential role of levocarnitine supplementation for the treatment of chemotherapy-induced fatigue in non-anaemic cancer patients. Br J Cancer 2002;86:1854-7.