Kosttilskud

Activin er en multihelbreder

Forskning har dokumenteret, at de røde vindruekerner fra planten Vitis vinifera, som vi er vant til at spytte ud, når vi spiser druer, er en vores vigtige forbundsfæller, når det gælder om at forebygge en række alvorlige sygdomme. De indeholder nemlig stoffer, der beskytter os imod skadelige frie radikaler, som findes i den luft, vi indånder, den mad, vi spiser, og den væske, vi drikker. De stimulerer vores krops egne forsvarsmekanismer og arbejder på at holde os sunde.

Når vi taler om antioxidanter, tænker vi typisk på betacaroten og vitaminerne C og E. Men forskningen viser, at der er en mangfoldighed af antioxidanter, som er endnu stærkere end disse traditionelle substanser. Mange forskere mener, at Activin vindruekerneekstrakt ligger i front med hensyn til potent antioxidant virkning og dermed den sundhedsfremmende beskyttelse, man er ude efter.

Activin er en multihelbreder

Forskningsresultaterne

En undersøgelse fra Creighton University i Omaha, USA, der blev offentliggjort i april 1997, betegnede Activin vindruekerneekstrakt som den nye “super-antioxidant”. Forskerholdet sammenlignede den patenterede Activin vindruekerneekstrakt med vitaminerne E, C og betacaroten og fandt ud af, at Activin vindruekerneekstrakt både in vitro (i reagensglas) og in vivo (i levende væv) er langt stærkere i antioxidant virkning og biologisk tilgængelighed.  Den er “en kraftig hæmningsfaktor over for fedtharskning og DNA-fragmentering, påført af frie radikaler”, forklarede dr. Bagchi. “Dette er vigtigt, for frie radikaler kan ødelægge cellemembraner og skade DNA og være en grundlæggende årsag til mange typer af cancer, hjertesygdomme og endog til ældningsprocessen”.

Dr. Bagchis forskerteam bekræftede i dyreundersøgelser, at vindruekerneekstrakt nemt optages i lever- og hjernevæv. Han anbefaler, at Activin  vindruekerneekstrakt tages sammen med andre antioxidanter, fordi Activin “kan styrke kroppens antioxidant forsvarssystem signifikant og understøtte de beskyttende virkninger af C, E og betacaroten”.

Andre undersøgelser har vist, at nogle bioflavonoider udøver op til 50 gange mere antioxidant aktivitet end vitaminerne C og E. En undersøgelse på University of California, Davis, viste, at flavonoiderne i Vitis vinifera er 1.000 gange stærkere end E-vitamin med hensyn til at hæmme oxideringen af LDL-kolesterol hos mennesker. En anden fordel ved bioflavonoider er deres evne til opretholde en normal blodpladefunktion. Blodplader medvirker til at hele og reparere de små skader, der hele tiden sker på vores blodkar. Undertiden bliver blodpladerne for klæbrige og fortykker arterierne, så risikoen for hjerteinfarkt og hjerteslag øges. Bioflavonoiderne reducerer denne klæbrighed og tillader, at blodet flyder lettere gennem karrene.

Hvorfor vindruer?

Det kunne se ud til, at det er franskmændene, der har lært os at værdsætte den lille velsmagende Vitis vinifera. Det er kendt som det franske paradoks: Den lave forekomst af hjertesygdomme trods franskmændenes store forbrug af fedt- og kolesterolholdige levnedsmidler. Forskerne mener, at franskmændenes forbrug af rødvin delvis forklarer dette fænomen. Naturligvis ved vi, at vin laves af druer, og det viser sig, at druer er rige på biologisk aktive flavonoider, der modvirker blodpladesammenklumpning. Det er dette høje indhold af flavonoider, som gør druer medicinsk værdifulde. “Den højeste koncentration af flavonoider i denne røde drue findes i kernerne”, forklarer dr. Bagchi. “Vores opdagelser kan eventuelt også forklare, hvorfor rødvin er mere virksom end hvidvin med hensyn til at forhindre hjertesygdomme, eftersom rødvin gærer sammen med frøene, hvilket hvidvin ikke gør”.

Hvorfor ikke fyrretræsbark? Denne type bark er også rig på biologisk aktive flavonoider. “For det første er det overvældende flertal af offentliggjorte kliniske og eksperimentelle undersøgelser igennem de seneste 20 år blevet gennemført med vindruekerneekstrakt, ikke med ekstrakt fra fyrretræsbark”, forklarede dr. Michail Murray i en ny artikel i tidsskriftet Health Counselor  (Vol 7, No. 1). Han fortæller, at vindruekerneekstraktets antioxidante virkning er “væsentligt stærkere og mere effektiv sammenlignet med ekstrakt af fyrretræsbark”. Årsagen er, at den mest aktive bestanddel i Activin vindruekerneekstrakt ikke findes i fyrretræsbarkekstrakt. Desuden er det mere effektivt at ekstrahere de biologisk aktive bestanddele fra vindruekerner end fra fyrretræsbark. På denne måde får man et billigere produkt, som virker stærkere.

Vigtige gevinster for sundheden

Som en potent antioxidant har Activin vindruekerneekstrakt vidtrækkende helsefordele. I tillæg til sin antioxidantvirkning (og måske på grund heraf) kan Activin vindruekerneekstrakt bruges effektivt til

  • reduktion af oxideringen af cellemembranernes lipider
  • forebyggelse og behandling af hjertesygdomme
  • styrkelse af kredsløbet gennem styrkelse af blodkarrene og de røde blodlegemers fleksibilitet
  • forebyggelse af kapillærsvaghed og tilbøjelighed til blå mærker
  • diabetes og hermed forbundne nethindelidelser
  • makuladegeneration
  • behandling og forebyggelse af åreknuder
  • sårheling
  • stimulering af immunsystemet
  • behandling af allergier og betændelsestilstande, idet det virker som antihistamin.

Activin beskytter huden

Et andet område, hvor Activin vindruekerneekstrakt har vist sig at være værdifuld for den menneskelige sundhed, er dens beskyttende virkninger på huden. Ultraviolet lys skader huden ved at fremme produktionen af frie radikaler og kan bl.a. forårsage erythem (hudrødmen). Undersøgelser har vist, at Activin vindruekerneekstrakt kan reducere erythem, påført af ultraviolet stråling.

Desuden styrker Activin vindruekerneekstrakt kollagenproteinet (nøgleingrediensen til at holde vores celler sammen), mens det hæmmer produktionen af kollagenase (et enzym, der nedbryder kollagenfibre). Den øger også kollagenets evne til at reparere sig selv. Mens kollagen giver huden dens styrke, sørger elastin for smidighed. Elastins antagonist er en ødelæggende enzym, kaldt elastase. Activin vindruekerneekstrakt blokerer virkningen af elastase og hjælper dermed til at holde huden sund og ungdommelig.

Læs også
Activin holder dig sund og rask
Vindruekerneekstrakt hjælper diabetikere
Activin kan modvirke de skadelige virkninger af stress
Activin vindruekerneekstrakt fremmer sårhelingen
Makulær degeneration – en forklaring
Activin beskytter mod giftstoffer
Tobaksrygning og sårheling
Carsten Vagn-Hansen: Vindruekerneekstrakt medvirker til at hæmme kræftceller