Folkesundhed Godt at vide Kosttilskud

Krillolie kan mindske risikoen for brystkræft

DHA og EPA fedtsyrers sundhedsfremmende virkning på kredsløbet er velkendt. Forskningsresultater har vist, at krillolie med store mængder omega-3 fedtsyrer også kan beskytte mod brystkræft.

Eicosapentaensyre (EPA) og docosahexaensyre (DHA) er to af de vigtigste indholdsstoffer i fiskeolie, men de findes i højere værdier i antarktisk krillolie. Én undersøgelse har dokumenteret en reduktion på 49 % i risikoen for brystkræft hos de kvinder, der har det højeste kostmæssige indtag af omega-3 fedtsyrer sammenlignet med den gruppe, der har det laveste daglige indtag. Desuden havde kvinderne med den største mængde EPA i de røde blodlegemer en imponerende 73 % lavere risiko for brystkræft i forhold til dem med det laveste indhold.

En gruppe franske forskere sammenlignede indholdet af DHA i brystvæv hos 241 patienter med brystkræft og 88 patienter med brystsygdom, som ikke skyldes kræft. De rapporterede, at de kvinder, der havde det højeste indhold af DHA i brystvævet, havde en 69 % lavere risiko for at udvikle brystkræft i forhold til de kvinder, der havde det laveste indhold af DHA i brystvævet.

Antarktisk krillolie i kapsler fra Natur-Drogeriet A/S kan købes hos Matas, i helsekostforretninger og online.

Krillolie kan medvirke til at beskytte mod brystkræftLæs også
Antarktisk Krillolie optimerer indholdet af DHA i kroppen
Antarktisk Krillolie: Bæredygtighed i højsædet
Essentielle fedtsyrer virker betændelseshæmmende
Granatæbler kan måske reducere risikoen for brystkræft
Grøn te kan virke hæmmende på brystkræft
Betændelse fremmer kræft
Anprisninger: Omega-3 fedtsyrer

Kilder
Int J Cancer, 2007;121(2):377-85.
Int J Cancer, 2002;98(l):78-83.