E-vitamin Stress, angst og depression

E-vitamin – spiller det en rolle ved depression?

Patienter, der lider af depression, har tilsyneladende et lavere ind­hold af E-vitamin alfa-tocoferol i blodet, lyder det fra forskere, som har under­søgt, om E-vitamintilskud kan afhjælpe symptomerne på depression.

Undersøgelser har vist, at mængden af E-vitamin i blodet er lavere hos personer, der lider af alvor­lige depressioner, men man har hidtil ikke vidst, om manglen skyldes et utilstrækkeligt indtag gen­nem kosten, eller om det er et resultat af depressionen. Et australsk forskerhold målte plasmaindholdet af alfa-tocoferol hos 49 voksne med alvorlig depres­sion og undersøgte desuden indtagelsen af E-vitamin ved at se på kostvanerne hos en del af forsøgs­grup­pen. Formålet var at tjekke, om disse forsøgsdeltagere havde et lavere kostmæssigt indtag af E-vitamin end raske personer.

E-vitamin - spiller det en rolle ved depression?

Kostanalysen tydede på, at 89 % af forsøgspersonerne fik den anbefalede dagsdosis E-vitamin eller mere, og dermed kan man konkludere, at kostindtaget næppe er årsagen til det lave alfa-tocoferol-indhold.

E-vitamin findes i mange fødevarer, fx planteolier og nødder. Du kan også vælge et kosttilskud, fx fra Natur-Drogeriet A/S.

Læs også
Depression – en sygdom, der kan behandles
Depression og næringsstoffer
Sport mod depression
E-vitamin: Hvad kan det gøre for dig?
Depressioner – naturlig hjælp
Perikon er effektiv mod depression
Hvad forstår man ved vinterdepression?
Tegn på depression – og naturmidler, der kan lindre

Kilde
European Journal of Clinical Nutrition,
2008, bd 59, pp. 304-306.