Naturmidler

Olivenblade sænker blodtrykket

Forskere har nu påvist, at man kan regulere sit blodtryk ved at spise et ganske ufarligt helsekostprodukt. Produktet er endda bedre end den tilsvarende medicin.

I et nyt forsøg, hvor man har sammenlignet olivenbladekstrakt med en almindeligt brugt blodtrykssænkende medicin, har man fundet, at de to produkter er lige gode til at sænke blodtrykket hos mennesker med for højt blodtryk. Forsøgspersonerne, der fik olivenbladekstrakt, modtog en dosis på 500 mg om dagen i en periode på 8 uger. Olivenbladekstrakt er således et klart og meget virksomt alternativ til medicin.

Som en positiv bivirkning viser det sig, at olivenblade nedsætter mængden af kolesterol i blodet. Dette er vigtigt, da der er en klar sammenhæng mellem for højt blodtryk og balancen mellem LDL- og HDL-kolesterol. Olivenblade dæmper således ikke blot symptomer, men gør også noget ved årsagen.

Olivir kapsler med pulveriserede olivenblade fra Natur-Drogeriet A/S kan købes hos Matas og i helsekostbutikker. Findes i bøtter med hhv. 90 og 180 kapsler.

Læs også
Olivenblade: Indholdsstoffer, anvendelse og virkning
Olivenblade har masser af medicinske egenskaber
Hvad skal jeg med olivenbladsekstrakt?
Olivir – et virus- og bakteriedræbende middel
Diabetes: Olivenblade giver en sundere blodsukkerværdi
Olivenolie og hjertesygdomme
Sukker øger blodtrykket
Phyto-serien – den nemme vej til urternes helbredende kraft

Kilde
Susalit et al. Olive (Olea europaea) leaf extract effective in patients with stage-1 hypertension: comparison with Captopril. Phytomed. 2011;1.8(4):251-8.