Naturmidler

Brottrunk kan forhindre svampedannelser i tarmen

Svampedannelser i tarmen kan være en ubehagelig oplevelse. Vores tarmflora er en kompliceret verden med milliarder af forskellige mikroorganismer. I en sund tarm lever og arbejder i første “forsvarslinje” symbionter som mælkesyrebakterier. Men lidt under 1 % af disse er forrådnelsesbakterier som E. coli, og også tarmsvampe som den frygtede Candida albicans er en ganske almindelig del af tarmfloraen. Hverken forrådnelsesbakterierne eller svampene er i disse ringe mængder noget problem for en sund tarm. Tværtimod – de har faktisk en opgave bl.a. med at holde immunforsvaret i gang.

Brottrunk kan være med til at forhindre svampedannelser i tarmen

Antibiotika skader tarmfloraen

Det bliver først farligt, når ligevægten i tarmfloraen forskydes og tarmsvampene uhindret kan brede sig. Dette kan ske, når immunsystemet i tarmen forstyrres, og den hyppigste årsag hertil er antibiotika, som ikke blot gør det af med sygdomsfremkalderne, men også store dele af den nyttige tarmflora. Og der kan ofte gå uger, inden balancen i tarmfloraen er genoprettet efter indtagelse af antibiotika. I denne periode har tarmsvampene let spil og kan næsten uhindret formere sig.

Men ikke kun tungt skyts som antibiotika kan føre til ubalancer i tarmen. Ensidig og meget sukkerholdig kost kan også på sigt føre til dannelse af kolonier af uønskede bakterier i tarmen. Det samme gælder miljøgifte, som man regelmæssigt udsættes for, og som forstyrrer immunsystemet i tarmen, så det bliver mere påvirkeligt og modtageligt.

Hvordan mærkes et Candida-angreb i tarmen?

Symptomerne er mangeartede – fra oppustethed og generel utilpashed til træthed og manglede energi – alt sammen symptomer på et svækket immunforsvar. Varer angrebet ved, kan der opstå følgesygdomme som allergi, leddegigt og neurodermatitis. Desuden stiger risikoen for, at svampen breder sig til andre kropsdele (huden, fødderne og kønsorganerne).

Eksperterne anbefaler en varieret kost med mindst muligt sukker

Kost- og ernæringseksperter anbefaler en varieret kost bestående af så vidt muligt naturlige fødevarer og med så lidt sukker og forarbejdet mad som muligt, hvis man vil svampeangrebet til livs. Har man en svækket tarmflora, er det fremfor alt vigtigt at koge grønsagerne møre. Råkost er nemlig svært at fordøje og kan hurtigt overbelaste den svækkede tarm under gæringsprocessen, fordi der opstår fuselalkohol. Desuden har det en gavnlig indflydelse at drikke Brottrunk regelmæssigt. De enzymer, der findes i Brottrunk, kan lukke op for næringsstoffernes adgang til kroppen.

Frem for alt under og også efter indtagelsen af antibiotika anbefales det at drikke et glas Brottrunk 2-3 gange dagligt for at beskytte tarmfloraen mod denne ekstreme belastning og stabilisere den så hurtigt som muligt. Det naturlige probiotikum indeholder nemlig et stort antal levende mælkesyrebakterier, som understøtter de nyttige tarmbakterier og samtidig er i stand til at holde sygdomsfremkaldende mikroorganismer og svampe i skak. For nylig har undersøgelser foretaget ved universitetet i Leeds endog vist, at mælkesyrerne er i stand til at dræbe forskellige patogene organismer, bl.a. den frygtede sygehus-bakterie Stafylococcus.

Brottrunk (flydende) og fermentkorn (kapsler) modvirker svampedannelser i tarmen – forhandles af Natur-Drogeriet A/S og kan købes hos Matas, i helsekostforretninger og online.

Fermentkorn kan være med til at forhindre svampedannelser i tarmenLæs også
Brottrunk – sundhed på flaske
Kanne Brottrunk for en sund tarm
Brottrunk holder dig rask om efteråret og vinteren
Brottrunk  og Fermentkorn
Brottrunk til behandling af psoriasis
Brottrunk – en gave til immunforsvaret og resten af dig
Brød med Brottrunk
Får du nok enzymer?
Oppustethed og dårlig fordøjelse – hvad gør jeg ved det?
Ipe Roxo mod candida

Kilde
Gesunde Medizin, 4/2005