Kosttilskud Sund kost og livsstil

Carnitin pepper trætte mænd op

Mænd har en mere skødesløs holdning til deres krop end kvinder – det har videnskabelige forsøg påvist. Mandekroppen skal altså kunne tåle en hel del og fortjener mere til opmærksomhed og pleje, hvis den skal blive ved med at være sund og kunne “udfylde sin plads”. Bliver den forsømt, hævner den sig med træthed og mangel på energi. Så hvordan pepper man trætte mænd op?

I gennemsnit dør mænd i den vestlige verden syv år tidligere end kvinder. Og ikke uden grund: Det stærke køn passer betydeligt dårligere på deres kroppe. Mænd spiser usundt, går sjældnere til lægen og ryger og drikker mere, end godt er. Disse risikofaktorer, sammen med stress og for lidt motion, tærer på mandens kræfter og gør ham modtagelig for sygdomme af alle slags. Energiforladthed, træthed, manglende lyst til noget rammer næsten alle mænd på et tidspunkt.

Men det er let at gøre noget: 1-3 g ren carnitin dagligt kan medvirke til at stimulere kroppens funktioner og overvinde de fysiske og mentale dukkerter.

Carnitin kapsler fra Natur-Drogeriet A/S indeholder det vitaminlignende næringsstof L-carnitin, som kroppen til dels selv kan producere, men hvoraf 2/3 skal tilføres via kosten eller tilskud. Det daglige behov ligger – afhængig af kroppens belastningsgrad – mellem 200 og 1.200 mg. Særligt muskler, immunforsvar og hjerte har behov for en tilstrækkelig mængde L-carnitin.

Carnitin kapsler spiller derfor en vigtig rolle ved energistofskiftet og fedtforbrændingen. De muliggør transport af langkædede fedtsyrer i mitokondrierne, som producerer energi. En tilstrækkelig mængde carnitin sikrer, at muskulaturen ikke bliver så hurtigt træt – og inden sportslig udfoldelse er indtagelse nødvendig, hvis man skal øge sin præstation og udholdenhed. Det samme gælder for hjerte og immunforsvar, hvor forsvarscellerne bliver styrket.

Læs også
Carnitin – et skud ungdom til aldrende mænd
Carnitin og nedsat frugtbarhed hos mænd
Næringsstoffer til mitokondrierne = mere energi
Carnitin øger præstationsevnen ved fysisk udfoldelse
Carnitin og omega 3-fedtsyrer nedbryder fedt og opbygger muskler
Carnitin har en positiv effekt på AIDS-patienter
Carnitin og bedre kognitiv funktion hos ældre