Kosttilskud Søvn

DHA forbedrer børns søvn

Resultaterne af et forsøg beskrevet i Journal of Sleep Research viser, at der er en sammenhæng mellem et højere niveau af den flerumættede omega-3 fedtsyre docosahexaen-syre (DHA) og bedre søvn hos børn.

I et pilotforsøg med 362 skolebørn i alderen 7-9 år fandt et forskerteam under ledelse af professor Paul Montgomery fra Oxford University frem til, at tilskud på 600 mg DHA om dagen i 16 uger forbedrede søv­nen i en udvalgt gruppe deltagere, som af deres forældre blev vurderet til at sove dårligt. De, der fik DHA, vågnede syv gange færre og fik næsten en times søvn mere end dem, der fik placebo. Ved analyse af fedt­syreniveauet fandt forskerne en sammenhæng mellem et højere blodindhold af DHA og mindre modstand mod at komme i seng, parasomni (problemer med at gå i seng, sove eller stå op pga. forstyrrelser i søvnen, såsom livlige drømme og fysiske bevægelser) og samlede søvnforstyrrelser. Et bedre forhold mellem DHA og arachidonsyre gav også bedre søvn.

“Dette randomiserede, kontrollerede forsøg tyder på, at børns søvn kan forbedres med DHA-tilskud og tyder på endnu en sundhedsfremmende egenskab ved et højere niveau af omega-3 i kosten”, konkluderer medforfatter til forsøgsrapporten dr. Alex Richardson.

Kilde
J Sleep Res. 2014