Søvn

Sov længe og bliv sund!

Seks timers søvn er det minimale, men hvis man kan, bør man snue videre – den forventede levetid er længere for dem, der har sovet ud.

Sov længe og bliv sund - fx ved hjælp af TryptoNAT

Så lad være med at sidde og se den sene film i tv – gå hellere i seng og sov. For lidt nattesøvn gør dig nemlig ikke kun irritabel og ukoncentreret: Eksperter har påvist en sammenhæng mellem kronisk søvnmangel og sygdomme som diabetes og forhøjet blodtryk. Også immunforsvaret lider under mangel på søvn.

Britiske forskere lod i en uge en række testpersoner sove, som de ville. I gennemsnit vågnede de efter ni timer. I ugen efter blev testdeltagerne vækket efter mindre end seks timer. Lægerne testede med jævne mellemrum ændringer i genaktiviteten i de hvide blodlegemer, som skal forsvare kroppen mod indtrængende mikroorganismer. Resultaterne viste, at hvis man ikke får sin natlige helbredelse, kom der uorden i de hundredvis af gener, som ellers skal sikre, at kroppen reagerer fornuftigt på udfordringer. Der var stort set ingen aktivitet i de gener, der styrer reaktionen på betændelse, immunpåvirkninger og stress.

Kan du ikke falde i søvn? Tag et bad med lavendelolie eller drik et glas varm mælk med honning, så bliver du træt.

TryptoNAT® kapsler fra Natur-Drogeriet A/S – giver naturlig afspænding og bedre nattesøvn! 

Sov længe og bliv sund - fx med B12 Methyl sprayLæs også
Tryptofan forbedrer din søvn
Beroligende mandelmælk med honning
Karbade med urter til glæde og gavn
Hemmeligheden bag en god nats søvn
Otte gode råd om god søvn
Tidlig søvn er sundere søvn
Methyl B12 – også godt for søvnen
Melatonin påvirker søvnkvaliteten