Kurguide

Klik på et bogstav for at få kur oversigten i hver enkelt kategori.

Kurguiden indeholder 6 elementer:
Når man har valgt en kur, vil der for flere kurer være oplyst en kostkorrektion. De er benævnt A, B, C, D og har følgende indhold:

  1. Det egentlige kurforslag, hvor præparaterne er anført således, at de generelt mest virksomme præparater er anført i rangfølge med hensyn til virkning (det generelt mest virksomme først, derefter det næstbedste osv. – dette gælder dog ikke for urterne)
  2. Supplerende midler og urter er anført, når de skønnes hensigtsmæssige til at forstærke helbredelsesprocessen. Bemærk, at ofte er 1 eller 4 af de virksomme midler nok til at styrke kroppen og modgå eller helbrede lidelsen; virkningen skal vise sig i løbet af en 1-3 måneders periode. For at helbredelsen skal lykkes, skal følgende kost- og adfærdskorrektioner tages alvorligt:
  3. Kostkorrektion A: UNDGÅ sukker/sukkersødet snacks/slik/kager/chokolade og kakao – stegt fedt/røget flæsk/fede spiser – sødmælk/fløde/ost/riste- og brankestoffer (f.eks. i kaffe). Denne kostkorrektion er angivet med bogstavet A.
  4. Kostkorrektion B: SPIS MERE grønt og groft (om muligt økologisk, Jaws, havregrød, fuldkornsbrød osv.). Denne kostkorrektion er angivet med bogstavet B.
  5. Kostkorrektion C: SPAR PÅ kød/supper og sovs fra kød, kaffe/rødvin/øl – rabarber/grønne ærter/sojabønner. Denne kostkorrektion er angivet med bogstavet C.
  6. Kostkorrektion D: Toiletbesøg mindst 1 gang daglig (se under “Forstoppelse”, hvis der er problemer med mavefunktionen). Ved mavegæring bruges Brottrunk, med 12 resistente mælkesyrebakterier. Denne adfærdsændring er angivet med bogstavet D.

BEMÆRK, at naturmedicin er lavvirksom i forhold til almindelig syntetisk eller virkestofisoleret medicin. Det betyder, at der meget sjældent forekommer bivirkninger, når den foreskrevne dosering følges. Til gengæld bør det noteres, at patienten kan neutralisere og helt ophæve virkningen af naturmedicin ved forkerte kost- og adfærdsvaner – derfor er det vigtigt at tage hensyn til de ovennævnte kost- og adfærdskorrektioner. De anførte naturmedicinske kure kan med fordel suppleres med alternative behandlingsformer som zoneterapi, akupunktur mv. Det vil i alle sygdomssituationer være fornuftigt at supplere kuren med en omfangsrig kostforsikring med immunstyrkende urter som MAXIMUM (fås med og uden jern) eller BLADGRØNT (uden jern) multivitamin/mineral tablet. Kurguiden bliver løbende opdateret, når der kommer ny viden af væsentlig betydning.