Kosttilskud Naturmidler

Activin beskytter dine hjerneceller mod alderen

Hjernen danner en ubegribeligt stor mængde frie radikaler, når den arbejder. Nogle videnskabsfolk mener, at disse frie radikaler i månedernes og årenes løb bidrager til den nedbrydning af hjerne­aktiviteten, som sker, efterhånden som man bliver ældre.

Vindruekerneekstrakt har vist sig at være bemærkelsesværdigt godt til at blokere for dannelsen af den aldersrelaterede plak, som i alvorlig grad kan beskadige hjernen hos personer, der lider af demens. Som et resultat heraf anser mange forskere nu vindruekerneekstrakt for at være et essentielt næringsstof til vedligeholdelse af en sund hjerne – og dermed også til at bevare livskraften. Vindruekerneekstrakt er en af de kraftigste antioxidanter – ekstraktets bekæmpende indvirkning på de frie radikaler er 20 gange så stor som effekten ved E-vitamin og 50 gange så stor som for C-vitamin. Denne bemærkelsesværdige antioxidante aktivitet peger i retning af, at vindruekerne­ekstrakt bør være en del af enhver ”kur”, der går ud på at holde hjernen sund og rask.

I laboratorieforsøg behandlede man rotters hjerneceller med vindruekerneekstrakt, inden man ud­satte dem for det giftige protein betaamyloid. Ubehandlede hjerneneuroner optog ubesværet frie radikaler og døde, mens celler behandlet med næringsstofekstraktet i betydelig grad var beskyttet mod beta-amyloidet. Desuden har en undersøgelse fra 2006, som netop er blevet offentliggjort, vist, at vindruekerne­ekstrakt med succes er i stand til at hæmme ophobningen af aldersrelaterede iltningsskader på DNA i områder af rygmarven og hjernen hos aldrende albinorotter.

Activin kapsler fra Natur-Drogeriet A/S – vindruekerneekstrakt til din hjerne. Kan købes hos Matas og i helsekostbutikker.

Læs også
Activin holder dig sund og rask
Vindruekerneekstrakt kan forebygge og behandle Alzheimers
Activin medvirker til at forebygge sygdom
Nutraceutiske stoffer er med til at forlænge din levetid
Activin kan modvirke de skadelige virkninger af stress
Activin vindruekerneekstrakt – en hjælp, hvis du vil tabe dig
Gener har mindre betydning for vores levetid end tidligere antaget
Hjerneforskning: Unge er hurtigere til at lære nyt

Kilder
Shi J, Yu J, Pohorly JE, Kakuda Y. Polyphenolics in grape seeds – biochemistry and functionality. J Med Food. 2003:6(4):291-9.
Li MH, Jang JH, Sun B, Surh YJ. rotective effects of oligomers of grape seed polyphenols against beta-amyloid-induced oxidative cell death. Ann NY Acad Sci. Dec. 2004;1030:317-29.
Balu M, Sangeetha P, Murali G, Panneerselvam C. Modulatory role of grape seed extract on age-related oxidative DNA damage in central nervous sytem of rats. Brain Res Bull.  15. feb. 2006;68(6):469-73.