Kosttilskud Lever

Levervirksomme droger

Efter de 40 har leveren brug for hjælp

Når patienter klager over træthed og mangel på energi, er leveren et af de organer, man først retter opmærksomheden imod. For leveren har en vigtig afgiftningsfunktion, der belastes af fx fed mad, alkohol og medicin.

Jo bedre vi lever, desto dårligere har leveren det er en aktuel sandhed, som vi ikke altid gør os tilstrækkeligt klart. En angreben lever gør nemlig ikke ondt – man oplever i stedet uoplagthed og mathed. Her kan en leverkur med naturlige leverbeskyttende medikamenter være den eneste effektive måde at komme problemet til livs på!

Levervirksomme droger: Marietidsel

Er din lever sund, har du mere energi

Leveren er et “biologisk rensningsanlæg”, der forarbejder alt, hvad vi spiser, og filtrerer ufordøjelige stoffer fra. Også alkohol, som i særlig grad angriber leveren. Denne afgiftningsfunktion kræver imidlertid så meget energi, at andre vigtige stofskiftereaktioner kommer til at lide under det. Træthed og nedkørthed begynder at gøre sig mærkbar.

Men du kan gøre noget! De aktive stoffer i den gamle lægeplante marietidsel (Silybum Marianum) beskytter levercellernes membran. Det drejer sig bl.a. om stoffet  silymarin,  der beskytter leveren mod overbelastning og styrker dens evne til at regenerere. For det er en kendsgerning, at leveren også efter svære belastninger er i stand til at regenerere og genopbygge nye, sunde celler. Det er derfor aldrig for sent at gå på en en leverkur med marietidsel.

Sådan normaliseres leverfunktionen

Moderat eller ringe indtagelse af fed kost, alkohol og syntetisk medicin understøtter i væsentlig grad leverkuren. I de fleste tilfælde er en relativt begrænset mængde marietidsel dagligt nok til at beskytte dette vigtige organ og fremme dannelsen af nye celler. Tip:  Endnu mere effektiv bliver leverkuren, når marietidsel kombineres med artiskok. Begge urter fås i praktiske kapsler som en del af Natur-Drogeriets Phyto-serie. Artiskok indeholder stoffet cinarin, der stimulerer lever- og galdeblærefunktionen, samtidig med at kolesterolspejlet sænkes.

Levervirksomme droger: ArtiskokPhyto-seriens Marietidsel-kapsler og Artiskok-kapsler

  • beskytter leveren
  • hjælper i leverens vigtige afgiftningsfunktion
  • stimulerer dannelsen af nye, sunde celler
  • styrker energi og koncentration

Læs også
Leveren – kroppens kemiske fabrik
Periodisk faste – er det noget for dig?
Marietidsel har mange gode egenskaber
11 fødevarer, der fremmer en sund lever
Artiskokken – leverens ven
Phyto-serien – den nemme vej til urternes helbredende kraft
Blåmuslinger kan give dig leverbetændelse

Kilde
Max Wichtl. Teedrogen. Eine Handbuch.für die Praxis auf wissenschaftlicher Grundlage, Stuttgart 1989.