Kosttilskud

Perikon – en god hjælp mod vinterdepressioner

Urten perikon tages ofte mod depression (bl.a. vinterdepressioner) af personer, der gerne vil undgå lægemidler, som kan give i nogle tilfælde alvorlige bivirkninger. Formålet med både lægemidlerne, hvoraf de mest populære er de såkaldte SSRI-præparater (selektive serotoningenoptagshæmmere) – bedre kendt som “lykkepiller” – og urterne er at reducere eller begrænse serotonin-indholdet i kroppen.

Perikon - en god hjælp mod vinterdepressionerMan skal regne med, at der går to-fire uger, før behandlingen virker.

Mange mennesker får depressioner om vinteren, hvor det kniber med at få tilstrækkeligt med lys igennem øjnene om dagen. En tysk undersøgelse peger på, at perikon også har god effekt ved denne slags depressioner – lige så god som lysbehandling. Den sundeste forebyggelse af vinterdepressioner er dog at sørge for at være ude i lyset i fri luft mindst en-to timer dagligt og samtidig få motion, der også er et fremragende middel mod angst.

Perikon kan desuden på grund af de få bivirkninger være et attraktivt middel i behandlingen af ældre med mild til moderat depression.

Perikon fås som skåret urt til en god kop te – eller i praktiske dråber. Begge produkter er fra Natur-Drogeriet A/S og kan købes hos Matas og i helsekostbutikker.

Perikon - en god hjælp mod vinterdepressionerLæs også
Perikon mod lette til moderate depressioner
Perikon mod depression – og til rygeafvænning!
Perikon – også med antibakteriel virkning
Tegn på depression – og naturmidler, der kan lindre
Hvad forstår man ved vinterdepression?
Lys gør dig glad om vinteren
D-vitamin kan lindre din vinterdepression
Lykkepiller til voksne ordineres til børn
Svømning som psykoterapi