Kosttilskud Stress, angst og depression Urter og krydderier

Stress-A – hvem har ikke brug for det?

I det moderne samfund er stress en væsentlig årsag til sygdom og nedsat velbefindende. Bekymringer, angst, støj, opskruet tempo, arbejdspres, fortravlethed, præstationsræs, konflikter i familien, dårlig ernæring og brug af stimulanser dræner kroppens reserver for vitaminer og mineraler og skaber den tilstand, vi alle kender som “stress”. Negativ indstilling, vrede og utilfredshed hindrer os i at fungere optimalt og kan føre til lidelser som mavesår, søvnløshed, uregelmæssig cyklus hos kvinder, hjertebanken, depression og meget mere.

Til forskel fra syntetiske præparater hjælper vitaminer, mineraler og urter (droger) på en naturlig måde med at erstatte de tabte elementer og genoprette den normale mentale balance uden at sløve eller på anden måde forringe det almindelige velbefindende.

Betydningen af vitaminer, mineraler og urter

Det er vigtigt at bekæmpe stress gennem en fuldstændig dækning af vitaminer, mineraler og urter. En daglig tilførsel af mineraler som fosfor, kalium og magnesium og vitaminer især fra B-komplekset erstatter en stor del af de næringsstoffer, som kroppen mister på grund af stress. Et dagligt tilskud med en multivitamin/mineral tablet giver en god sikkerhed for, at du får alle de nødvendige mineraler og vitaminer i de rigtige forhold og mængder.

Stress-symptomer

Ifølge stressforsker Bo Netterstrøm kan man dele stress-symptomerne op i fysiske, psykiske og adfærdsmæssige:

Stress-A Complex te smager dejligt - og virker ligeså dejligt!Fysiske symptomer
Hjertebanken
Hovedpine
Svedeture
Indre uro
Mavesmerter
Appetitløshed
Evt. vægttab
Hyppige infektioner

Psykiske symptomer
Ulyst
Træthed
Hukommelses- og koncentrationsbesvær
Rastløshed
Stress-A Complex kapsler med baldrian, hjertensfryd, lemongræs, humle, passionsblomst og kamilleNedsat humoristisk sans
Evt. depression

Adfærdsmæssige symptomer
Søvnløshed
Uengagerethed
Vrede
Aggressivitet
Nedsat præstationsevne
Ubeslutsomhed
Øget brug af stimulanser
Evt. øget sygefravær

Stress-A Complex kapsler og te

Der findes et urtepræparat, som er lavet specielt med henblik på at hjælpe de mange mennesker, der dagligt plages af stress:  Stress-A Complex. Du kan købe det enten i kapsler og til te, og begge produkter indeholder urter, som har en velgørende, afstressende virkning på et overbelastet nervesystem. Urterne er udvalgt og sammensat i et indbyrdes afbalanceret forhold, der sikrer en effektiv afstressende virkning uden negative bivirkninger eller risiko for afhængighed. Stress-A Complex kan uden problemer anvendes sammen med anden medicin, af gravide og ammende, samt af lidt større børn.

Urterne i Stress-A Complex

  • Lemongræs  (Andropogen citratus) bruges mod nervøs uro og krampetilstande og virker mildt afspændende.
  • Hjertensfryd  (Melissa officinalis) er effektiv ved nervøsitet og søvnbesvær og virker beroligende på mave- og tarmkramper (kolik).
  • Baldrian  (Valeriana officinalis) er måske den mest populære blandt de stressdæmpende urter; den har været anvendt i århundreder på grund af sine beroligende og afstressende egenskaber. Nye undersøgelser viser, at baldrianrod bedrer søvnkvaliteten og og løsner kramper i muskler og indre organer.
  • Humle  (Humulus lupus) er et gammelt middel mod nervøsitet og søvnforstyrrelser; virkningen forstærkes, når humle kombineres med baldrian.
  • Passionsblomst  (Passiflora incarnata) er en værdsat droge med beroligende, smertestillende og afslappende virkning; løsner anspændthed.
  • Kamilleblomst  (Matricaria chamomilla) er en af vore bedste lægeplanter og virker krampeløsende og mildt beroligende.

Kan bruges af alle

Disse droger kan spille en afgørende rolle i behandlingen af stress. Stress-A Complex kapsler og te kan bruges af alle, der oplever stress på arbejdspladsen, i familien, på uddannelsesstedet, i eksamenssituationen osv. Stress-A Complex kan også være et vigtigt supplement i stressbehandlingsprogrammer, herunder fysisk aktivitet, massage, afslapningsteknikker, yoga, aromaterapi, psykoterapi, meditation og bøn. Drogerne influerer på psyken gennem deres påvirkning af nervesystemet og indirekte fx gennem deres muskelafspændende effekt.

Læs også
Mænd og kvinder stresser lige meget
Stress og aldring
Stress – en sygdom med store omkostninger
Kunsten at skaffe sig et mavesår…
Plantestoffer, der kan mindske kronisk stress
Lemongræs – godt til udrensning
Irritabel tyktarm? Prøv hjertensfryd!
Baldrian til en god nats søvn
Baldrian/humle-tabletter forbedrer søvn og mindsker nervøsitet
Kamilleblomst – kendt og skattet i århundreder

Kilder
Arbejdsmiljø 4 – 2001
Hager. Handbuch der Pharmazeutischen Praxis