Energi Naturmidler

Pollen: Ren energi fra bierne

Alle former for blomstrende planter producerer pollen, som dannes på støvdragerne i selve blomsten. Blomsterpollen indsamles af honningbier, der laver små kugler af pollen og transporterer dem til bistaderne på deres ben. En arbejdsbi hjembringer fra hver flyvning ca. 15 mg af disse ernæringsrige pollenkorn, og det vil tage en bi 70.000 flyvninger af hjembringe 1 kg. Endvidere indeholder pollenkorn pr. 100 g ca. 2,0 mg kobber, som bidrager til en bedre modstandskraft.

Pollen er ren energi fra bierneBiavleren indsamler pollen, som tørres, hvorefter den kan spises. Pollen kommer fra forskellige blomster og varierer derfor i farve. Pollen indeholder talrige næringsstoffer med en positiv indflydelse på vores helbred: Proteiner, mineraler, vitaminer, antibiotika og andre vigtige stoffer.

I USA har den olympiske komite udvist en stigende interesse for pollen. Ved praktiske afprøvninger har man påvist, at pollenkornene kan give topatleterne ekstra energi og derigennem bidrage til større sportslige præstationer. I 1968 fik Finland i de olympiske lege 1 medalje i løb, mens man i 1972 gennem pollentilskud opnåede 39 medaljer. Mange steder inden for sporten i USA bruger man pollen til præstationsforbedringer.

Som kosttilskud bruges fra 1-3 tsk dagligt – direkte indtaget eller med vand eller anden væske. En erfaring som er kommet mange tusinder til gode, er pollenkornenes gode virkning på nedbrydelse af cellutite, bedre kendt som appelsinhud.

Læs også
Pollen tilhører antioxidanternes elite – 100 % vegetabilsk
Pollen – hvorfor er det så vigtigt?
Pollen kan være med til at lindre allergi
Pollen mod prostataforstørrelse
Pollen – superfødevare for alle pengene
Gelé Royal: En majestætisk eliksir
Sundhedsdrikken, der giver dig en god start på dagen