Kosttilskud Urter og krydderier

Padderokke – en kiselholdig urt

Padderokke (Equisetum arvense) er en af de mest kiselholdige planter, som findes. Den vokser på fugtig og gruset grund overalt, ikke mindst på fx jernbaneskråninger. Op mod 10 % af planten er kiselsyre bundet til kali. Desuden indeholder den bitterstoffer, akonitsyre, peptinsyre, kalk, natrium, kalium, jern, mangan, svovl, magnesium.

Kisel

  • bidrager til at give livskraft, energi, gnist, fart og flugt.
  • er en naturlig stimulans for kirtelsystemer og hjerne.
  • styrker modstandskraft, arbejdslyst, energi og vitalitet.
  • virker som urindrivende og blodstillende middel.
  • virker urinsyreopløsende ved gigtlidelser, nyre-, blære-, lever- og stenlidelser
  • har en gunstig virkning på lungerne.

Padderokke er også blevet anbefalet ved mange andre lidelser. Især er fremhævet dens væskeregulerende evne, hvorved alle kredsløbsforstyrrelser og hjertet påvirkes gunstigt. Ligeså kirtelsystemerne.

Da padderokke især på grund af det store indhold af kisel er af så kraftig virkning, er det for at undgå irritation af nyrerne etc., hvis den tages hver dag i længere tid, bedst at blande den med andre teer fx løvetand, lungeurt, vejpileurt, vejbred, salvie – eller endnu bedre med vand fra kartofler kogt med skræl. Så bliver den næsten neutral og kan tåles af alle.

Kiselsyren i padderokke har en særlig forbindelse med legemets bindevæv. Derfor kommer den også til anvendelse ved tuberkuløse sygdomme af alle arter, idet det er påvist, at den tuberkuløse organisme lider af mangel på kiselsyre.

En tysk læge og botaniker skriver: “Hvis man lader 3 håndfulde padderokke koge i 15 minutter i 1 liter vand og derefter sier urterne fra, har man en god sårlægende væske. Omslag hermed læger gamle urene sår, man ikke troede kunne læges. Selv ret stærke blødninger kan stilles ved omslag med padderokkeafkog. Ved stærke næseblødninger gives intet bedre middel end at tage lidt af afkoget i hånden og suge det op gennem næsen”.

Silica/Padderokke kapsler forhandles af Natur-Drogeriet A/S og kan købes hos Matas, i helsekostforretninger – og online, naturligvis!

Læs også
Kisel – et vigtigt, men overset mineral
Padderokke – en alsidig plante
Padderokke – lille plante, stor virkning
Silica/Padderokke kapsler – større virkning, pænere hud
Kisel modvirker forfald af hud og bindevæv

Kilde
Ny Tid og Vi, 1975.