Folkesundhed Kosttilskud

Urter mod parasitter

Parasitter

Parasitisme defineres som forbindelsen mellem to specifikt forskellige organismer, i hvilken en af parterne lever på eller i den anden og ernærer sig på dennes bekostning.

Parasitter varierer i deres virkning på deres vært. Undertiden synes de at være harmløse. De parasitter, som betragtes som skadelige, kaldes ”patogene”. Parasitten, der fremkalder malaria er et eksempel herpå. Mange protozoaner (encellede dyr) er parasitter, fx en bestemt type amøbe, som kan ødelægge den indvendige belægning på menneskets indvolde og fremkalde en smertefuld og alvorlig sygdom, kaldet ”amøbe-dysenteri”. Hvis denne sygdom fortsætter ukontrolleret, kan legemet dehydreres (udtørres) og til sidst vil indvoldene bløde, og der dannes sår.

Dyr er genstande for sådanne protozoaner, som kan invadere pattedyrs blod og forårsage sygdomme som malaria, lupus og Texasfeber. Blod­sugende insekter og blodmider kan opsamle parasitter, som har smit­tet et dyr og overføre dem enten til et andet dyr eller et menneske.

Nogle parasitter, såsom fladorme eller rundorme, kan forårsage be­tydelig skade og dræber ofte deres værter. Der er en type fladorm, kaldet leverikte, som lever og vokser sig ret stor i indvolde, lever, lunger eller blod hos dyr og mennesker. Bændelormen er en anden parasit, som vokser i indvoldene, idet den hæfter sig til indvoldsvæggene med, hvad der synes at være sugetråd eller hager. Bændelormen ernærer sig af sin værts fordøjede føde, men hageormen er den mest skadelige, da den lever i indvoldene og ernærer sig af sin værts blod.

Der er mange former for udvortes hudparasitter, så som blodigler og mider. Huden irriteres af sådanne bid, men spredningen af sygdommen er langt mere alvorlig end bidet. Blodmider, mener man, kan være skyld i spredningen af Rocky Mountain-pletfeber, gulfeber, afrikansk sovesyge og tyfusfeber.

Det er for nylig blevet opdaget, at cancer også kan være forårsaget af en parasit. Denne parasit blev identificeret af dr. Virginia Livingston, M.D., der er skrevet om den i sin bog “Cancer, A New Breakthrough”. Hun kalder parasitten for progeniter cryptocide. Denne parasit begynder som spedalskhed eller tuberkulosebacille og forandrer form for at blive cancer-parasit.

Bakterier

Bakterier er encellede organismer. De fleste bakterier må leve af affaldsstoffer fra dyr og mennesker. Der er tre hovedtyper bakterier:

  • Bacilli er stavformede og vokser ofte i lange kæder.
  • Cocci er kugleformede og vokser i klaser.
  • Spirilla er spiralformede.

En bakterie kan producere over 16.000.000 nye bakterier på 24 timer. Bakterier, som er sygdomsfremkaldende, lever og vokser som parasit­ter i blødt væv, blod og knogler, eller i planters stilke og frugter. Bakterier optræder i smitsomme sygdomme som skarlagensfeber, kigho­ste, stivkrampe, difteri, tyfus, syfilis, spedalskhed, meningitis, lungebetændelse, gonorré, tuberkulose, pest, mæslinger, fåresyge mv. Dette kaldes almindeligvis akutte sygdomme, fordi de er forbundet med akut smerte og feber; men nogle er kroniske eller langvarige.

Salmonella

Salmonella er en mikroskopisk organisme, som kan spredes i kroppen og udvikle sig til en sådan mængde, at den angrebne person bliver akut syg af, hvad der normalt kaldes kolera. Mange mennesker har i dag periodisk optrædende kolerafeber, men får antibiotika og bliver aldrig klar over, hvad deres problem har været.

Trikinose

Denne sygdom fremkaldes af at spise kogt svinekød. Larverne trænger ind i grisens blodkar, efter at de har boret sig ind i indvoldsvæggen. Blodet fører larverne rundt til musklerne, hvor disse bittesmå orm spredes til muskelfibrene og lever. Hvis grisen spises af mennesker, begynder processen forfra hos mennesket.

Folk har ofte trikinose og er end ikke klar over, at de symptomer, de mærker, er forårsaget af disse indvoldsorme. Det er ofte vanskeligt for en læge at diagnostisere trikinose, for­di symptomer som hovedpine, feber, ømme muskler, op­svulmende øjne og besværet åndedræt ligner så mange andre sygdommes.

Hold kroppen ren, så kommer parasitterne ikke

Videnskaben fortæller os, at parasitten eller kimen er årsagen til sygdommen, men det er min mening, at det stik modsatte er sandt. Pa­rasitten kommer som et resultat af for meget af en bestemt slags føde, som den kan leve i – både i planter og i dyr. Hvis kroppen er rigtigt ernæret og ren indvendig, kan parasitter og sygdomskim ikke trives og formeres. Vi har ikke maddiker på vor køkkenvask, når vi holder den ren, og ej heller vil vi have orme i kroppen, hvis vi holder den ren.

Ofte når folk søger at leve på en ren eller rensende kost, kan de ikke gennemføre det, fordi parasitterne i kroppen ”råber på” den slags forringede fødemidler, som de lever af. Almindeligvis må krop­pen renses separat for parasitter, mens rensningen er i gang. Da parasitterne hænger ved den slim, hvori de lever, kan kroppen ikke befries for dem hverken ved hjælp af faste eller halv-faste. Para­sitterne skal først dræbes: så vil slimen, hvori de har levet, udskylles fra kroppen, ligesom i en helbredelseskrise.

At dræbe parasitterne i kroppen er imidlertid ikke nok. En fuldstændig kostomlægning er nødvendig, hvis man ønsker at opretholde sundheden og være fri for sådanne infektioner. Kroppen må ernæres af sunde (om muligt økologisk dyrkede) fødemidler for at sikre vitaminer og mineraler. Devitaliseret føde, som nedbrydes til slimstoffer, bør undgås.

Når vi iagttager bakteriologisk forandring i naturen, bør det stå os klart, at den eneste måde, vi ikke bliver til en del af forfaldet på, er ved at leve efter reglerne for god ernæring. Vi ved, at vi ved at bruge de rette urter uden risiko kan dræbe og fjerne parasitterne fra vor krop. Men den store udfordring er at bevare en sådan ren krop, at der ikke er føde til parasitter.

Hvilke urter kan jeg anvende?

Her er nogle urter, som dræber parasitter eller udstøder dem af kroppen: Asp, alrune, sort valnød (kan købes som dråber og kapsler), irisrod, spiselig tang (kan købes som kapsler, fint og groft pulver), kelp, græskarkerner, sennesblade, skovsyre, rejnfan, vintergrøn, bønneurt.

Der er forskellige typer parasitter, herunder malaria og lupus, der kan dræbes med sort valnød – omkring 4-6 kapsler om dagen. Folk var tidligere vant til at af-orme deres børn. Nu af-ormer de kun deres hunde. Ofte dør hunde af brugen af for stærke medikamenter. Det er måske derfor, børn ikke længere behandles.

Hvidløg er en af de bedste urter til børneorm; og det kan bruges i et hvidløgslavement. Hvidløg kan også tages i kapsler. Naturlige urter og hvidløg er ikke farlige, men hjælper kroppen til at komme af med parasitter og sygdomskim. Når et barn har en smitsom sygdom, vil et hvidløgslavement hjælpe med at dræbe parasitterne i indvoldene og vil også eliminere sygdomskim i andre dele af kroppen samt afkorte sygdommens varighed. Når man bruger urter til børn (under 12 år) bør man altid bruge halv voksendosis.

Hvis vi ikke holder vore kroppe sunde med rigtig ernæring, gør vi os selv til perfekte foderpladser for parasitter. Urter er den ide­elle og naturlige måde, vi kan rense os selv for parasitter på, således at vi kan leve vidunderligt.

Læs også
Gærsvampe og parasitter – de ubudne gæster
Parasitter og mikrober – en stigende fare for vores sundhedUrter mod parasitter: Hvidløg
Parasitkuren
Et grundigt kig på parasitter hos fisk
Hvidløg – det enestående naturmiddel
Candolic: Alle hvidløgets egenskaber i en praktisk kapsel
Græskarkerner som medicin
Blæretang – det bedste helsemiddel fra havet
Sennes til din fordøjelse

Kilde
LaDean Griffin. Please Doctor, I’d rather do it myself with herbs (1979)