Forkølelse, influenza og andre Infektioner Zink

Zink letter åndedrættet hos børn

Zink, et af de vigtigste mineraler for vækst, stofskifte, immunforsvar og sårheling, kan muligvis også være med til at lette åndedrættet hos børn ved at behandle infektion i de nedre luftveje, viser en undersøgelse.

Forskere har undersøgt mineralets indvirkning på drenge i alderen 2-24 måneder med alvorlig, akut infektion i de nedre luftveje. De, der fik zink (10 mg to gange dagligt i fem dage), kom sig i gennemsnit 2,6 gange så hurtigt over infektionen og 3,1 gange så hurtigt over den medfølgende feber sammenlignet med placebogruppen. Man testede også for høje doser af A-vitamin (33.300 I.E. to gange dagligt), men her kunne man ikke iagttage nogen indvirkning på helbredelsestiden.

Zink lindrer problemer med åndedrættet hos børnBlot ½ zinktablet på 30 mg 2 gange dagligt i 5 dage sammen med et måltid giver de fleste børn over 2 år et bedre immunforsvar over for infektioner. Du kan få tabletter på 22 mg pr. stk. fra Natur-Drogeriet A/S. Bøtte med 100 tabletter kan købes hos Matas, i helsekostforretninger og online.

Læs også
Zink og almindelig forkølelse
Zink: Mineralet, der styrker
Zink modvirker diarré hos børn
C- og E-vitamin til børn med astma
Astma og D-vitamin
Fakta om vitaminer og mineraler

Kilde
American Journal of Clinical Nutrition, 2004 79: 430-436.