Sport og motion Zink

Zink til din vejrtrækning, når du dyrker sport

Hvis du ikke får nok zink, kan det ifølge en ny amerikansk undersøgelse medføre, at din vejrtrækning bliver besværet ved sport, så du hurtigere bliver forpustet.

I undersøgelsen blev 14 yngre sportsaktive mænd sammenlignet på deres fysiske præstationsevne, når de fik en zinkfattig kost, og når de tog zinktilskud.

Zink er godt for dig, der dyrker sport - især for din vejrtrækningMed den zinkfattige kost steg pulsen hos alle mændene, når de blev sat til forskellige fysiske tests, men effektiviteten af deres vejr­trækning gik ned. Sagt på en anden måde, de blev hurtigere forpustet. Zink er nøglen til et særligt enzym, som hjælper kroppen med at skille sig af med kuldioxid (kultveilte), som dannes naturligt i forbindelse med cellernes energiomsætning. Jo mere man presser sig selv, desto mere energi (og kuldioxid) danner cellerne. Det betyder samtidig, at kroppens behov for zink stiger tilsvarende. Det viste sig da også, at der var forringet enzymaktivitet hos de unge mænd i de uger, hvor de levede af en zinkfattig kost.

Læs også
Zink: Mineralet, der styrker
Zink – et af de vigtigste næringsstoffer
Akne: Brug zink i stedet for antibiotika
Bekæmp infektioner med zink!
Sportsfolk har brug for mere zink
Zink er vigtigt for din krop
Zink mod strækmærker

Kilde
American Journal of Clinical Nutrition 2005 81:1045-1051.