Sport og motion

Koffein kan lindre muskelsmerter efter træning

Forskere fra University of Illinois har antydet, at den mængde koffein, der er i et par kopper kaffe indtaget forud for hård træning, kan mindske risikoen for, at man får ømme muskler efter træningen. Forskerne påviste, at unge mænd, der gennemfører hård cykeltræning, har færre muskelsmerter efter en dosis koffein før træningen. Og hvad mere er: Den gavnlige virkning kunne ses hos såvel regelmæssige kaffedrikkere som personer, der ellers aldrig drikker kaffe.

Resultaterne er endnu et bidrag til den bunke af beviser, der tyder på, at koffein måske kan medvirke til at forebygge den velkendte muskelømhed, der rammer under og specielt efter hård træning eller en ny træningsrutine. Koffein begrænser muligvis muskelsmerterne ved at blokere for aktiviteten i et kemisk stof kaldet adenosin, der udløses som en del af betændelsesreaktionen ved skader, og som kan aktivere smerter.

Disse seneste forskningsresultater tyder på, at koffein skulle være en sikker måde for sportsfolk at forebygge muskelømhed, og man kunne måske overveje en dosis koffein før et særligt hårdt træningspas eller en ny form for workout, hvis man tidligere har oplevet at få ømme muskler.

Koffein findes naturligt i kaffebønner, afrikanske kolanødder og guarana-frø.Guarana indeholder koffein, der kan medvirke til at lindre muskelsmerter efter træning

Læs også
Guarana – en energigivende urt, der er super for din fordøjelse
Guarana – ren energi fra den brasilianske jungle
Carnitin mod ømme muskler
Hvilepausen er vigtig, når du styrketræner
Ernæring og modstandstræning
Insulinfølsomhed fremmes af koffein
Koffein mod demens
Kaffe giver ikke unormal hjerterytme