Personlig pleje og wellness Sport og motion

Drage Balsam: Lindring til dine spændte muskler

Der findes en lang række naturlige substanser fra planter og urter, der plejer og hjælper huden og det umiddelbart underliggende væv. Kombineret med en passende salvebase kan sådanne substanser tilføres huden direkte og bruges mod specifikke problemer netop på det afgrænsede område af krop­pen, man ønsker at behandle.

Drage Balsam – salve med bid i!

Dette er en salve, der virkelig går i dybden og har en velgørende virkning på muskler og led. Når man smører Drage Balsam på et hold over lænden, en stiv nakke eller spændte skuldre, kan man efter nogle minutters forløb mærke, hvordan salven løsner og varmer, fordi blodtilstrømningen stimuleres.

Drage Balsam indeholder foruden kamfer også æterisk pebermynte-, salvie- og eukalyptusolie samt menthol.

Drage Balsam er lavet efter original orientalsk recept. I tusinder af år har kineserne kendt til og benyttet sig af naturmidler til at styrke sundheden – noget, vi vesterlændinge først har fået øjnene op for i det 20. århundrede, men nu også er begyndt at benytte os af.

For over 100 år siden opfandt Aw Chu Kin Drage Balsam. Legenden siger, at Aw Chu Kin baserede sin balsam på kinesiske recepter, som byggede på naturligt lindrende olier.

Hvordan virker Drage Balsam?

Når Drage Balsam masseres ind i den spændte muskel, lindres smerten, og musklen gøres varm og smidig. Den naturlige olie virker på de små blodkar, som ligger lige under hudoverfladen. Massagebehandlingen føles varm, og huden får en let rødmen. Det behøver man ikke bekymre sig om, for det er Drage Balsamens startproces til lindring af muskelspændinger.

Massér Drage Balsam på det ømme område, 2-3 gange dagligt og dæk herefter til med et håndklæde eller lignende, for at give ekstra varme. Både massagen og Drage Balsamen hjælper til at stimulere og lindre de spændte områder.

Hvem kan have glæde af Drage Balsam?

Idrætsfolk verden over bruger Drage Balsam – og i mange forskellige idrætsgrene, fx ridning, svømning, rugby, fodbold, golf, squash, for bare at nævne nogle få. Men det er ikke kun idrætsudøvere, der kan have glæde af Drage Balsam. Massører og andre behandlere har også glæde af denne fantastiske balsam.

På kontoret kan Drage Balsam være en god hjælper, hvis man sidder med nogle muskelspændinger, også lange køreture kan give ømme ryg- og lændemuskler. I hjemmet er Drage Balsam en god hjælp, hvor de daglige rutiner kan være anstrengende. At hænge vasketøj på tørresnor kan give spændte rygmuskler. Ja, selv de mest elementære opgaver som sengeredning og opvask kan give anspændte muskler.

Drage Balsam er altid rar at have i nærheden – forhandles af Matas og helsekostforretninger.

Læs også
Carnitin mod ømme muskler
Omega-3 og -6 til os med forkerte arbejdsstillinger
Enebærsalve til lindring af muskelømhed og hæmorider
Æteriske olier dufter godt, føles godt og virker godt
Koffein kan lindre muskelsmerter efter træning
Vægttræning giver mere after-burn end konditionstræning
Termografi: Farverne afslører, hvor det gør ondt