Hjerte-/kredsløbssygdomme Sport og motion

Let motion efter hjerteanfald

Ifølge australske læger er let motion lige så effektiv som motion med højere intensitet, når det drejer sig om at rehabilitere patienter efter hjerteanfald.

Undersøgelsen omfattede 224 mænd under 70 år, som var blevet indlagt på hospitalet efter et akut hjerteinfarkt. Halvdelen af mændene (108) deltog i et høj-intensitets program, mens resten deltog i let motion. Højintensitets programmet bestod af én times aerobic tre gange om ugen, mens det lette motionsprogram bestod af to ugentlige timer med let calisthenics og vekslende øvelser med pauser imellem. Der var en læge tilstede under høj-intensitets programmet på grund af faren for, at en af deltagerne skulle få hjertestop. Alle deltagerne blev også rådet til at gå tur i roligt tempo hver dag i mindst 30 minutter.

Resultater af løbebånd-prøver efter otte ugers forløb viste, at deltagerne i højintensitets programmet var i bedre form, men denne forskel forsvandt i løbet af de næste ti måneder. Der var ingen betydende forskel på de to grupper mht. psykologisk funktion eller livskvalitet efter fire og tolv måneders forløb. Der var heller ikke forskel på hvor mange der vendte tilbage til deres arbejde efter hjerteanfaldet. Forskerne konkluderer, at let motion er effektiv ved rehabilitering af hjerteanfaldspatienter, og det er billigere end et høj-intensitets program, da lægelig overvågen ikke er nødvendig. Forskerne anfører også, at en væsentlig årsag til programmernes effektivitet er, at de indebærer gruppeaktiviteter.

Let motion efter hjerteanfald - suppleret med tilskud af E-vitaminLæs også
Hvad gør man efter et hjerteanfald?
Kosttilskud og motion reducerer risikoen for hjerteproblemer hos kvinder
Træning er godt mod fedtdepoter og hjertesygdom
Gåture er guf for kredsløbet
Hjerteanfald af forkert kost – hvordan undgås det?
E-vitamin og myocardieinfarkt
E-vitamin alene reducerer risikoen for hjerteanfald

Kilde
British Medical Journal, bd. 307, 1993, pp. 1244-47.