Sport og motion

Cirkeltræning til kamp mod fedt

Cirkeltræning består af en række vægt- og strækøvelser, som udføres hurtigt efter hinanden – man udfører én øvelse og går derefter hurtigt videre til den næste. Det er fantastisk form for træning, for­di den udvikler både styrke og udholdenhed på samme tid. Men hvor effektiv er cirkeltræning til at forbrænde fedt?

Et forskerteam under ledelse af dr. Robert Haltom har målt den mængde kalorier, der forbrændes under og efter cirkeltræning. Desuden undersøgte man virkningen af den tid, der ligger mellem de enkelte øvelser, på det samlede kalorieregnskab. Forsøgsdeltagerne gennemførte to runder på otte overkrops- og underkropsstyrkende øvelser med modstand, hver i 20 gentagelser. Deltagerne hvilede enten 20 eller 60 sekunder mellem øvelserne. Forskerne fandt frem til, at man forbrænder ca. 260 kalorier, når man gennemfører cirkeltræningen, og hvilepausen mellem øvelserne gjorde ikke den store forskel.

Selvom 260 kalorier ikke lyder af meget, så skal du tænke på, at denne form for træning også opbygger muskler – så cirkeltræning kan gøre dig til en veritabel kalorieforbrændende dynamo!

Læs også
Fedtforbrændingen – hvad understøtter den?
Lav-intens træning giver større fedtforbrænding
Vægttræning er lige så godt til at forbrænde fedt som løb
Bedste forbrænding af kropsfedt
Hvilepausen er vigtig, når du styrketræner
Lakrids styrker fordøjelsen og reducerer kropsfedt
Bugens facon afslører dig

Kilde
Med Sci Sports Exer 31:1613-8, 1999.