Hjerte-/kredsløbssygdomme Naturlig støtte til vægttab Sport og motion

Træning er godt mod fedtdepoter og hjertesygdom

Leptin, et hormon, som frigives fra fedtcellerne, spiller en hovedrolle, når det gælder om at regulere fødevareindtaget og kroppens energiforbrug. Forsøgsresultater, der blev præsenteret ved en konfe­rence om hjerte-/karsygdomme af dr. Nain-Feng Chu fra Harvard University, har vist, at tre timers hård træning om ugen sinker leptin-niveauet med 10 %.

De mænd, der havde det højeste leptinindhold i kroppen, vejede mere, trænede mindre og spiste fødevarer med højt indhold af mættet fedt og kolesterol sammenlignet med de mænd, der havde det laveste leptinindhold. Desuden havde mænd med højere leptinniveau også et højere insulinniveau – en faktor, som er sat i forbindelse med forhøjet blodtryk, fedtpolstringer i bugområdet og et højt blodfedtindhold.

Leptin blev første gang påvist i 1994, hvor man mente, at det ville være den mirakelkur, som kunne gøre det af med fedme i Amerika. Desværre fandt forskerne ret hurtigt ud af, at flere end 200 gener kontrollerer appetitten, stofskiftets hastighed og fedme. Vi har stadig meget at lære.

Læs også
Bedste forbrænding af kropsfedt
Vægttræning er lige så godt til at forbrænde fedt som løb
6 effektive måder at brænde fedt af på
Motionsløbere lever længere
Mættet fedt påvirker din hjerne
Bevægelse kan helbrede dig
Pulszoner – hvad er det, og hvad skal du bruge dem til?

Kilde
Medical Press Corps News Service, 3. marts 2000.