Naturlig støtte til vægttab Vitaminer & Mineraler

Vitaminer og mineraler reducerer dit taljemål

Kan vitaminer og mineraler være med til at reducere dit taljemål? Ja, viser et nyt forsøg.

Beskrivelse af forsøget

Noget så enkelt som at tage en multivitamin-pille kan for nogle kvinder være vejen til at kunne klemme sig ned i de der stramme jeans. Forsøget. der blev foretaget ved Harbin Medical University og offentliggjort i International Journal of Obesity, viser, at signifikant lavere kropsvægt, BMI og fedtindhold havde en sammenhæng med indtagelse af multivitaminer og mine­raler hos stærkt overvægtige kinesiske kvinder.

96 kvinder i alderen 18 til 55 år deltog i forsøget og blev tilfældigt inddelt i tre grupper. Den ene gruppe fik et multivitamin-/mineral-tilskud, den anden gruppe fik et kalktilskud, og den tredje grup­pe fik placebo.

Resultaterne

De, der fik vitamin-tilskud, tabte i gennemsnit 3,6 kg kropsvægt, rapporterer for­skerne. Kalk- og placebogrupperne tabte hhv. 0,9 og 0,2 kg.

Multivitamin-gruppen oplevede desuden et fald i LDL-kolesterolniveauet, en forøgelse af HDL-kolesterolet og en signifikant reduktion i BMI og taljemål. Der er behov for flere kliniske forsøg, men multivitaminer og mineraler kan potentielt medvirke til vægttab, skriver forskerne.

I løbet af de seneste 30 år er antallet af ekstremt overvægtige steget drastisk i USA – 15 % af befolkningen led i 1980 af fedme. I dag drejer det sig om 36,5 %, viser tal fra Center for Disease Control and Prevention. Samtidig tager halvdelen af den amerikanske befolkning regelmæssigt kosttilskud. National Institutes of Health vurderer, at forbrugerne samlet bruger over 20 mia. USD på tilskud. “Så vidt vi ved, er dette det første forsøg, der vurderer virkningen af tilskud af multivitaminer og mineraler på lipid-profilen hos stærkt overvægtige forsøgspersoner”, skriver forskerne.

Vitaminer og mineraler - som du fx finder i Maximum - kan medvirke til at reducere dit taljemålLæs også
Multivitaminer/mineraler har en positiv indvirkning på vægten og appetitten
Find dit BMI
Calcium og D-vitamin kan påvirke mængden af kropsfedt
Unik Spirulina – verdens bedste slankepille
Fibre kan hjælpe kvinder til at holde den slanke linje
Lad ikke slankekuren vare hele livet
Toksicitet i vitaminer og mineraler

Kilde
Natural Foods Merchandiser